meriți să fii surprins
Pasta de oua cu ricotta

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

6 bucati bucata Oua Ou
250 g g Branza Ricotta Branza Ricotta
2 linguri lingura Maioneza Maioneza
Sare Sare
Piper Piper
100 g g Jambon Jambon
2 linguri lingura Patrunjel Patrunjel
(proaspat)
2 catei catel Usturoi Usturoi

Pasta de oua cu ricotta

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(73)

Mod de preparare

Pentru oua fierte tari, punem 6 oua la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Adaugam ½ lingurita sare si lasam ouale se fiarba minim 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Ouale le punem in oala de la inceput, o data cu apa.

O data ouale fierte si curatate, nu ne ramane decat sa punem in blender toate ingredientele sis a amestecam pana avem o pasta omogena. Potrivim la gust de sare, piper, usturoi. Putem aauga la final si ceapa rosie toccata foarte fin, pe care nu o dam insa prin blender, ci o incorporam in compozitie folosind o lingura.Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Tot ce trebuie sa stii despre reteta:Ricotta seamana cu urda noastra romaneasca, insa este mult mai cremoasa si are o aroma mult mai subtila.Puteti adauga in pasta de oua si alte mezeuri care va plac, crema de branza natur, mascarpone, ceapa verde, leurda, usturoi verde sau uscat etc.Pasta de oua se poate face si doar din galbenusuri, iar apoi umplem albusurile de ou cu pasta obtinuta. Veti avea niste oua umplute absolut geniale, o retea noua de incercat. Pasta de oua pregatita astfel se pastraza foarte bine 2-3 zile la frigider!

Este foarte usor tartinabila si usor de transportat intr-o caserola sau intr-un borcan si asta o face ideala pentru picnicuri, excursii, iesiri la iarba verde dar si in pachetelul de la scoala sau birou, ca aperitiv la mesele festive, pentru a umple cornulete, placinte, clatite sarate etc. Este cu adevarat o reteta foarte foarte versatila!