
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
6 bucati bucata | Oua Ou | |
250 g g | Branza Ricotta Branza Ricotta | |
2 linguri lingura | Maioneza Maioneza | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
100 g g | Jambon Jambon | |
2 linguri lingura | Patrunjel
Patrunjel (proaspat) | |
2 catei catel | Usturoi Usturoi |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPasta de oua cu ricotta
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru oua fierte tari, punem 6 oua la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Adaugam ½ lingurita sare si lasam ouale se fiarba minim 10 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca. Ouale le punem in oala de la inceput, o data cu apa.
O data ouale fierte si curatate, nu ne ramane decat sa punem in blender toate ingredientele sis a amestecam pana avem o pasta omogena. Potrivim la gust de sare, piper, usturoi. Putem adauga la final si ceapa rosie tocata foarte fin, pe care nu o dam insa prin blender, ci o incorporam in compozitie folosind o lingura. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Tot ce trebuie sa stii despre reteta: Ricotta seamana cu urda noastra romaneasca, insa este mult mai cremoasa si are o aroma mult mai subtila. Puteti adauga in pasta de oua si alte mezeuri care va plac, crema de branza natur, mascarpone, ceapa verde, leurda, usturoi verde sau uscat etc. Pasta de oua se poate face si doar din galbenusuri, iar apoi umplem albusurile de ou cu pasta obtinuta. Veti avea niste oua umplute absolut geniale, o retea noua de incercat. Pasta de oua pregatita astfel se pastraza foarte bine 2-3 zile la frigider!
Este foarte usor tartinabila si usor de transportat intr-o caserola sau intr-un borcan si asta o face ideala pentru picnicuri, excursii, iesiri la iarba verde dar si in pachetelul de la scoala sau birou, ca aperitiv la mesele festive, pentru a umple cornulete, placinte, clatite sarate etc. Este cu adevarat o reteta foarte foarte versatila!