meriți să fii surprins
Pannacotta cu physalis

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

500 g g Frisca lichida Frisca lichida
50 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 plicuri plic Gelatina alimentara Gelatina alimentara
1 bucati bucata Esenta de vanilie Esenta de vanilie
250 g g Physalis Physalis
50 g g Zahar Zahar
2 linguri lingura Apa Apa
Ciocolata alba Ciocolata alba
(pentru decor)
Ciocolata neagra Ciocolata neagra
(pentru decor)

Pannacotta cu physalis

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(1)

Mod de preparare

Zaharul, frisca lichida si esenta de vanilie se pun la foc mic si se amesteca frecvent. Inainte sa inceapa sa fiarba, compozitia se ia de pe foc si se strecoara dupa ce s-a mai racit. Gelatina se dizolva in apa rece si se incorporeaza in crema calduta preparata anterior. Se toarna in forme si se lasa la racit in frigider, aproximativ 4 ore.

Fructele de physalis se spala si se taie in 4, un sfert dintre ele se lasa deoparte. Restul de fructe se pun intr-o tigaie cu zaharul si apa. Se lasa pe foc pana se inmoaie si apoi se mixeaza la blender. Optional se pot strecura pentru a elimina semintele.

Vasele cu panna cotta se orneaza cu sosul obtinut si cu sferturi de physalis, iar deasupra se rade ciocolata. Pofta buna!