meriți să fii surprins
Panna Cotta cu mere caramelizate

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
400 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
100 g g Zahar pudra Zahar pudra
2 plicuri plic Gelatina alimentara Gelatina alimentara

Topping

50 g g Unt Unt
3 bucati bucata Mere Mar
3 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
0,5 lingurite lingurita Coaja de lamaie Coaja de lamaie
0,5 lingurite lingurita Coaja de portocala Coaja de portocala
Zeama de lamaie Zeama de lamaie
(dupa gust)

Panna Cotta cu mere caramelizate

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(3)

Mod de preparare

Puneti la foc mic, intr-o cratita, laptele, frisca, zaharul si scortisoara. Atunci cand incep sa apara bulele si zaharul este dizolvat, luati vasul de pe foc si lasati la racit.

Gelatina se pregatesteconform instructiunilor de pe ambalaj si se amesteca cu compozitia de lapte, racita. Dupa ce se adauga gelatina se amesteca pentru omogenizare.

Amestecul obtinut se toarna in forme de ramekin. Acestea se pun la rece peste noapte.

Pentru merele caramelizate, topiti untul intr-o tigaie si adaugati merele. Fierbeti timp de 5 minute apoi adaugati zaharul, coaja de portocala si lamaie, scortisoara si cateva linguri de apa. Scoeteti Panna Cotta de la frigider, rasturnati-o pe o farfurie si adaugati merele caramelizate.