
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 lingurite lingurita | Scortisoara macinata Scortisoara macinata | |
400 ml ml | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | |
100 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
2 plicuri plic | Gelatina alimentara Gelatina alimentara |
Topping
50 g g | Unt Unt | |
3 bucati bucata | Mere Mar | |
3 linguri lingura | Zahar brun Zahar brun | |
0,5 lingurite lingurita | Coaja de lamaie Coaja de lamaie | |
0,5 lingurite lingurita | Coaja de portocala Coaja de portocala | |
Zeama de lamaie
Zeama de lamaie (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listPanna Cotta cu mere caramelizate
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti la foc mic, intr-o cratita, laptele, frisca, zaharul si scortisoara. Atunci cand incep sa apara bulele si zaharul este dizolvat, luati vasul de pe foc si lasati la racit.
Gelatina se pregatesteconform instructiunilor de pe ambalaj si se amesteca cu compozitia de lapte, racita. Dupa ce se adauga gelatina se amesteca pentru omogenizare.
Amestecul obtinut se toarna in forme de ramekin. Acestea se pun la rece peste noapte.
Pentru merele caramelizate, topiti untul intr-o tigaie si adaugati merele. Fierbeti timp de 5 minute apoi adaugati zaharul, coaja de portocala si lamaie, scortisoara si cateva linguri de apa. Scoeteti Panna Cotta de la frigider, rasturnati-o pe o farfurie si adaugati merele caramelizate.