meriți să fii surprins
Pandispan cu afine si bezea

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Cosanzenele Gatesc
Cosanzenele Gatesc
Descoperiti secretul unei prajituri cu adevarat speciale: pandispan pufos cu afine si glazura de bezea ce-ti incanta simturile. Veti fi surprinsi de cat de usor si de rapid putem crea un desert delicios. Ne apucam de treaba?

Ingrediente

pandispan

6 bucati bucata Oua Ou
200 g g Faina Faina
100 g g Zahar Zahar
1 bucati bucata Esenta de rom Esenta de rom
0,5 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
10 g g Praf de copt Praf de copt

bezea

4 bucati bucata Albusuri Albus
150 g g Zahar Zahar

Pandispan cu afine si bezea

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:10 h
(58)

Mod de preparare

Batem ouale tinute la temperatura camerei cu ajutorul unui mixer. Adaugam si zaharul si continuam sa mixam pana cand obtinem o crema aerata. Continuam cu esenta de rom, coaja de lamaie si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula. Punem toata compozitia intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si din loc in loc adaugam afinele trecute prin faina si bagam direct la cuptor (cuptorul trebuie sa fie preincalzit, 180 de grade, timp de coacere: 35 de minute).

Cu 5 minute inainte de a scoate pandispanul, facem si bezeaua din albusuri si zahar. O intindem pe toata suprafata prajiturii si mai bagam pentru inca 15 minute la copt - de data aceasta cuptorul este setat pe coacere doar sus. 

Rezultatul? O adevarata bunatate ce-ti rasfata simturile. Blat pufos si aerat, afine dulci si o bezea fina si delicata. Pe scurt, combinatia perfecta pentru un desert pe placul intregii familii.