meriți să fii surprins
Palmieri cu scortisoara

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

1 pachete pachet Aluat Aluat
(patiserie )
100 g g Unt Unt
100 g g Zahar Zahar
1 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata

Palmieri cu scortisoara

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(10)

Mod de preparare

Desfacem foaia de aluat. Simplu, nu? Intr-un bol topim untul, in alt bol amestecam zaharul si scortisoara. Ungem bine foaia de aluat cu unt topit, apoi o presaram cu amestecul de zahar si scortisoara. Aducem laturile superioare (cele lungi) ale dreptunghiului de aluat spre mijloc. Ungem din nou cu unt topit, presaram zahar cu scortisoara si indoim inca o data foaia de aluat obtinuta, de la dreapta la stanga, astfel incat aluatul se indoaie la jumatate si laturile mici se suprapun.

Ungem din nou cu unt, presaram zahar si indoim laturile scurte ale dreptunghiului de aluat spre mijloc, atat din stanga cat si din dreapta, lasand cca 1 cm la mijloc. Ungem cu unt, presaram zahar si indoim din nou aluatul, astfel incat laturile mai mici sa se suprapuna (indoim exact pe spatiul de 1 cm pe care l-am lasat liber). Taiem apoi dreptunghiul format in 10 felii egale, pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu intre fiecare, pentru ca vor creste la copt. Coacem palmierii 10-12 minute sau pana sunt frumos rumeniti, in cuptorul incins la 180°.

Pe masura ce se racesc, palmierii se intaresc si devin tot mai crocanti. Insa, trebuie sa recunosc, am mancat 2 bucati (desi portia e de 1, recunosc si asta) imediat dupa ce le-am scos din cuptor, pentru ca aratau si miroseau absolut minunat! De altfel, toata casa a mirosit extraordinar, a Craciun, a scortisoara, a tot ce e mai bun intr-o casa :) Sper sa va placa reteta, noi am fost incantati de gustul lor, mai ales langa un pahar de lapte rece!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.