meriți să fii surprins
Orez cu zucchini si cheddar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
2 catei catel Usturoi Usturoi
50 g g Unt Unt
20 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
200 g g Orez Orez
500 ml ml Supa de pui Supa de pui
2 bucati bucata Zucchini Zucchini
100 g g Branza Cheddar Branza Cheddar
100 g g Parmezan ras Parmezan ras
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper Piper
(dupa gust )

Orez cu zucchini si cheddar

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(1)

Mod de preparare

Intr-o tigaie incapatoare, topim 25g unt (o lingura buna) si uleiul de masline. Calim ceapa pana e translucida, apoi adaugam usturoiul si il calim cateva secunde.

Adaugam orezul si il calim impreuna cu ceapa si usturoiul pana boabele sunt usor transparente. Stingem totul cu supa de pui si lasam sa fiarba la foc foarte mic, pana orezul este fiert al dente. Daca mai e nevoie, mai adaugam putina supa. Cand orezul e aproape fiert, punem zucchini dat pe razatoare. Amestecam bine si lasam 3-4 minute, pana se inmoaie dovlecelul.

La final, adaugam 25g unt, branza cheddar si parmesanul. Amestecam pana branza si untul sunt topite si orezul este cremos. Pofta buna!

In loc de zucchini puteti folosi dovlecei normali, trebuie doar sa ii taiati pe lungi si sa scoateti partea de seminte inainte de a-I da pe razatoare, pentru ca lasa foarte multa apa. Daca nu va plac nici dovleceii si nici zuchinii, puteti folosi morcovi dati pe razatoare, mazare sau porumb.

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei