meriți să fii surprins
Nuci aperitiv

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Sunt senzationale pentru mesele festive, toata lumea le va iubi. Puteti foarte simplu dubla cantitatile din reteta pentru si mai multe nuci aperitiv!

Ingrediente

1 bucati bucata Oua Ou
(mare)
125 g g Unt Unt
50 g g Branza Grana Padano Branza Grana Padano
200 g g Faina Faina
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
Sare Sare
Piper Piper
250 g g Branza mascarpone Branza mascarpone
200 g g Conserva de ton Conserva de ton
(in ulei de masline)
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
(mica)
2 lingurite lingurita Usturoi granulat Usturoi granulat

Nuci aperitiv

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(34)

Mod de preparare

Intr-un bol incapator punem toate ingredientele pentru crusta de nuci: ou, unt moale, Grana Padano, faina, praf de copt. Amestecam cu mixerul la viteza medie pana avem un aluat sfaramicios, care se leaga foarte bine cand il strangem intre degete.

Formam 40 de bilute de aluat, de cate 5g fiecare. Incingem bine aparatul special pentru nuci. Coacem nucile pana sunt usor rumenite, apoi le lasam sa se raceasca.

Folosind un cutit ascutit, taiem cu grija marginile nucilor, astfel incat sa fie cat mai uniforme.

Pregatim crema pentru umplutura, amestecand mascarpone, tonul bine scurs de ulei, sare, piper, ceapa, usturoi si resturile de la cojile de nuci. Amestecam cu furculita pentru o crema cat mai omogena.

Lipim nucile doua cate doua, cu crema de mascarpone si ton.

Nucile aperitiv se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider si vor fi un deliciu pentru toate varstele!

Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.