
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente
1 bucati bucata | Oua
Ou (mare) | ||
125 g g | Unt Unt | ||
50 g g | Branza Grana Padano Branza Grana Padano | ||
200 g g | Faina Faina | ||
0,5 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
Sare Sare | |||
Piper Piper | |||
250 g g | Branza mascarpone Branza mascarpone | ||
200 g g | Conserva de ton
Conserva de ton (in ulei de masline) | ||
1 bucati bucata | Ceapa alba
Ceapa alba (mica) | ||
2 lingurite lingurita | Usturoi granulat Usturoi granulat |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listNuci aperitiv
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Intr-un bol incapator punem toate ingredientele pentru crusta de nuci: ou, unt moale, Grana Padano, faina, praf de copt. Amestecam cu mixerul la viteza medie pana avem un aluat sfaramicios, care se leaga foarte bine cand il strangem intre degete.
Formam 40 de bilute de aluat, de cate 5g fiecare. Incingem bine aparatul special pentru nuci. Coacem nucile pana sunt usor rumenite, apoi le lasam sa se raceasca.
Folosind un cutit ascutit, taiem cu grija marginile nucilor, astfel incat sa fie cat mai uniforme.
Pregatim crema pentru umplutura, amestecand mascarpone, tonul bine scurs de ulei, sare, piper, ceapa, usturoi si resturile de la cojile de nuci. Amestecam cu furculita pentru o crema cat mai omogena.
Lipim nucile doua cate doua, cu crema de mascarpone si ton.
Nucile aperitiv se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider si vor fi un deliciu pentru toate varstele!
Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.