meriți să fii surprins
Negresa cu cirese

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

3 bucati bucata Oua Ou
200 g g Zahar brun Zahar brun
150 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 linguri lingura Esenta de rom Esenta de rom
200 g g Ciocolata Ciocolata
(fondanta)
300 g g Faina Faina
30 g g Cacao Cacao
(amara)
1 praf praf Sare Sare
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
300 g g Cirese Cirese

Negresa cu cirese

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(38)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180°C static sau 160°C cu ventilatie. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de20x30cm.

Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul, uleiul, romul. Amestecam cu mixerul la viteza mare 7-8minute sau pana avem o spuma.

Topim ciocolata la baie de abur. Adaugam ciocolata peste amestecul de oua. Mixam foarte bine.

Adaugam faina, cacao, praf de copt si un praf de sare. Omogenizam totul. Vom obtine un aluat dens.

Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula. Punem ciresele spalate foarte bine. Le puteti scoatesamburii sau nu, in functie de preferinte.

Dam tava la cuptor 25-30 minute sau pana trece testul scbitorii in partea superioara. Nu uitati ca lamijloc trebuie sa ramana ciocolatos!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta:Puteti folosi cirese, visine proaspete sau din compot, bucati de ananas, caise, zmeura, afine, feliide piersici sau nectarine, prune, cubulete de mere sau pere etc.Este foarte important sa nu coaceti negresa mai mult decat trebuie, pentru ca mijlocul trebuie saramana ciocolatos. Negresa cu cirese se pastreaza foarte bine 3-4 zile la frigider. Inainte de servire, mai ales dacadoriti sa o serviti cu inghetata, puteti sa o incalziti cateva secunde la microunde.

Puteti pregati si o crema pentru negresa cu cirese: 50g unt moale, la temperatura camerei, 250gcrema de branza Goldessa natur si 160g zahar pudra vanilat. Leamestecati pe toate cu mixerul la viteza mare, timp de 7-8 minute sau pana aveti o crema fina, incare granulele de zahar nu se mai simt. Dati crema la rece pana se intareste. Ungeti prajitura cucrema numai dupa ce s-a racit complet.