Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C static sau 160°C cu ventilatie. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava de 20x30cm.
Intr-un bol incapator punem ouale, zaharul, uleiul, romul. Amestecam cu mixerul la viteza mare 7-8 minute sau pana avem o spuma.
Topim ciocolata la baie de abur. Adaugam ciocolata peste amestecul de oua. Mixam foarte bine.
Adaugam faina, cacao, praf de copt si un praf de sare. Omogenizam totul. Vom obtine un aluat dens.
Turnam compozitia in tava, nivelam cu spatula. Punem ciresele spalate foarte bine. Le puteti scoate samburii sau nu, in functie de preferinte.
Dam tava la cuptor 25-30 minute sau pana trece testul scbitorii in partea superioara. Nu uitati ca la mijloc trebuie sa ramana ciocolatos!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: Puteti folosi cirese, visine proaspete sau din compot, bucati de ananas, caise, zmeura, afine, felii de piersici sau nectarine, prune, cubulete de mere sau pere etc. Este foarte important sa nu coaceti negresa mai mult decat trebuie, pentru ca mijlocul trebuie saramana ciocolatos. Negresa cu cirese se pastreaza foarte bine 3-4 zile la frigider. Inainte de servire, mai ales daca doriti sa o serviti cu inghetata, puteti sa o incalziti cateva secunde la microunde.
Puteti pregati si o crema pentru negresa cu cirese: 50g unt moale, la temperatura camerei, 250g crema de branza Goldessa natur si 160g zahar pudra vanilat. Le amestecati pe toate cu mixerul la viteza mare, timp de 7-8 minute sau pana aveti o crema fina, incare granulele de zahar nu se mai simt. Dati crema la rece pana se intareste. Ungeti prajitura cu crema numai dupa ce s-a racit complet.