meriți să fii surprins
Naut crocant

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

400 g g Naut Naut
1 lingurite lingurita Ulei Ulei
0,25 lingurite lingurita Boia de ardei Boia de ardei
0,25 lingurite lingurita Usturoi granulat Usturoi granulat
0,25 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
0,25 lingurite lingurita Piper Piper
1 linguri lingura Sirop de artar Sirop de artar

Naut crocant

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(13)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 200°C. Mai intai scurgem nautul din conserva folosind o sita. Asezam nautul pe un platou, pe hartie de bucatarie. Acoperim cu hartie de bucatarie si stergem foarte bine nautul pentru a-l usca si a-I indeparta pielita.Asezam boabele de naut in tava, pe hartie de copt. Coacem 10 minute, agitand bine tava la jumatatea timpului de coacere.

Pregatim glazura amestecand uleiul, siropul de artar si condimentele. Adaugam boabele de naut si amestecam pentru a se glazura uniform. Asezam din nou in tava si coacem alte 8-10 minute. Nu uitati sa scuturati tava de 2 ori in timpul coacerii.

La final, nautul trebuie sa fie crocant la exterior si usor moale la interior. Daca nu este crocant, continuati sa il coaceti alte 2-3 minute. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta:Indiferent ca folositi naut din conserva sau naut pe care il fierbeti voi, este foarte important ca o data fiert, sa il curatam foarte bine de coji. Astfel glazura se lipeste de boabele de naut.O data glazurate si asezate in tava, boabele de naut au tendinta de a se lipi unele de altele datorita siropului de artar, asa ca e foarte important ca pe parcursul coacerii sa scuturam bine tava de minim 2 ori.Apa din conserva de naut - aquafaba - nu trebuie aruncata! Daca o tii la frigider pana e foarte rece si o bati bine cu mixerul, obtii o bezea vegana absolut delicioasa!