meriți să fii surprins
Mousse de iaurt

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

280 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
80 g g Zahar pudra Zahar pudra
(vanilat)
200 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
200 g g Caise Caisa
(din compot)
150 g g Musli Musli
(crocant)

Mousse de iaurt

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(56)

Mod de preparare

Batem frisca 5-6 minute, cu mixerul la viteza mare, pana este pufoasa. In alt bol, amestecam iaurtul grecesc si zaharul pudra. Mixam pana granulele de zahar nu se mai simt. Adaugam frisca, amestecam cu miscari de impaturire, de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din compozitie. Nu ne ramane apoi decat sa asamblam desertul: un strat de musli, un strat generos de mousse de iaurt, un strat de fructe la alegere, proaspete sau din compot. Dam totul la rece cateva ore inainte de servire.

Mousse cu iaurt este o reteta atat de versatila si sunt sigura ca va fi total pe gustul vostru. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Informatii utile despre frisca lichida/smantana dulce: Va recomand cu mare mare drag frisca lichida (sau smantana dulce) Pilos, marca proprie Lidl. Spre deosebire de frisca vegetala, smantana dulce adevarata trebuie sa indeplineasca niste conditii pentru a se bate bine: trebuie sa fie foarte foarte rece, de la frigider. Sfatul meu este ca, dupa ce o tineti la frigider de cand o cumparati, sa o tineti 10 minute in congelator inainte de folosire, ca sa fie super-rece. Tot in congelator tinem si paletele mixerului si vasul in care batem smantana dulce. Cand smantana dulce ajunge la consistenta pe care ni-o dorim, trebuie sa oprim mixerul. Atfel, smantana dulce se va transforma in unt.

Despre reteta: Este neaparat sa folosim un iaurt gras, cremos. De aceea, iaurtul grecesc este ideal! Un iaurt slab sau care contina foarte multa apa, nu se va bate spuma si desertul nu va reusi la fel de bine. Puteti alege si un iaurt grecesc cu fructe sau arome, in functie de preferinte. Eu am ales müesli crocant, cu alune si stafide. Dar orice müesli va place, chiar si fulgi de ovaz simpli sunt perfecti pentru reteta noastra de Mousse de de iaurt. La fel e bine putem folosi si biscuiti digestivi macinati in blender sau rupti bucati mai mari. Sau, desigur, piscoturi! Puteti asambla desertul intr-un vas unic, cum am facut eu sau in vase individuale, pentru fiecare invitat la masa. Reteta de Mousse de iaurt este minunata si ca desert in excursii sau la iarba verde! Pur si simplu asamblati desertul in borcanele de 200ml, le inchideti capacul, le legati o lingurita si sunt gata de trasnport intr-o mini cutie/lasa frigirifica. Compozitia de Mousse de iaurt merge perfect in aparatul de inghetata! Rezultatul? O inghetata cu iaurt absolut delicioasa!!! Puteti adauga in compozitie si bucati de fructe, fulgi de ciocolata, nuci, sirop.