Mousse de ciocolata cu frisca

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Mousse de ciocolata cu frisca
DificultateMedie
Timp de gatire45 min

Mod de preparare

    Punem intr-un bol ciocolata taiata grosier, apa, cacao, zahar, un praf de sare.

    Dam la cuptorul de microunde in reprize de 30 de secunde, amestecand dupa fiecare, pana ciocolata este topita. Putem topi ciocolata si la baie de abur, asezand bolul pe o oala cu apa care clocoteste. Amestecam in continuu cu telul sau o lingura de lemn, pana ciocolata e topita si avem un amestec omogen, lucios.

    Batem smantana dulce cu mixerul la viteza mare, pana avem o frisca tare, bine legata. Pastram 5 linguri de frisca pentru decor.

    Adaugam frisca peste amestecul de ciocolata. Amestecam cu spatula incet, cu miscari de impaturire.

    Impartim amestecul in 6 cupe individuale. Decoram cu frisca baututa, fructe, cacao.

    Pofta buna!

    Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.