meriți să fii surprins
Mousse de ciocolata cu aquafaba

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

400 g g Naut Naut
120 g g Ciocolata menaj Ciocolata menaj
20 g g Miere Miere
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie

Mousse de ciocolata cu aquafaba

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(10)

Mod de preparare

Aquafaba sau “apa de boabe” este apa din conserva, apa de la leguminoase (fasole, naut). Ce cauta aceasa misterioasa AQUAFABA intr-o reteta de mousse de ciocolata?

Ca proportii orientative, 3 linguri (30ml) de aquafaba sunt echivalentul unui albus de ou mediu. Aceasta regula nu este insa “batuta in cuie” pentru ca, la fel ca albusurile de ou, aquafaba nu se bate mereu la fel de bine.

Mai intai ne ocupam de naut: scurgem nautul din conserva, avand grija sa colectam toata apa. Lasam aquafaba 30 de minute la frigider, apoi o batem cu mixerul pana devine bezea. Batem cca 10 minute cu mixerul la viteza mare.

Taiem ciocolata grosier din cutit si o topim la bain-marie sau baie de abur. Puteti folosi si ciocolata amaruie, pentru o varianta si mai light a retetei. Cand ciocolata este topita, adaugam miezul de la o pastaie de vanilie si siropul de agave sau mierea. Turnam amestecul de ciocolata peste bezeaua de aquafaba. Amestecam cu spatula, cu miscari de sus-impaturire, astfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie. Turnam mousse-ul obtinut in forme individuale. Dam la rece minim 2-3 ore inainte de servire.

Vedeti cat e de simplu? O conserva de naut se poate transforma si intr-un hummus delicios dar si intr-o spuma de ciocolata savuroasa si surprinzatoare. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.