
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
400 g g | Naut Naut | |
120 g g | Ciocolata menaj Ciocolata menaj | |
20 g g | Miere Miere | |
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listMousse de ciocolata cu aquafaba
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Aquafaba sau “apa de boabe” este apa din conserva, apa de la leguminoase (fasole, naut). Ce cauta aceasa misterioasa AQUAFABA intr-o reteta de mousse de ciocolata?
Ca proportii orientative, 3 linguri (30ml) de aquafaba sunt echivalentul unui albus de ou mediu. Aceasta regula nu este insa “batuta in cuie” pentru ca, la fel ca albusurile de ou, aquafaba nu se bate mereu la fel de bine.
Mai intai ne ocupam de naut: scurgem nautul din conserva, avand grija sa colectam toata apa. Lasam aquafaba 30 de minute la frigider, apoi o batem cu mixerul pana devine bezea. Batem cca 10 minute cu mixerul la viteza mare.
Taiem ciocolata grosier din cutit si o topim la bain-marie sau baie de abur. Puteti folosi si ciocolata amaruie, pentru o varianta si mai light a retetei. Cand ciocolata este topita, adaugam miezul de la o pastaie de vanilie si siropul de agave sau mierea. Turnam amestecul de ciocolata peste bezeaua de aquafaba. Amestecam cu spatula, cu miscari de sus-impaturire, astfel incat sa nu scoatem aerul din compozitie. Turnam mousse-ul obtinut in forme individuale. Dam la rece minim 2-3 ore inainte de servire.
Vedeti cat e de simplu? O conserva de naut se poate transforma si intr-un hummus delicios dar si intr-o spuma de ciocolata savuroasa si surprinzatoare. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.