Mini Shakshuka gratinate

Mini Shakshuka gratinate

DificultateMedie
Preparare45 min

Mod de preparare

  1. Punem vanata la copt pe flacara, apoi o curatam si o lasam sa se scurga, ca pentru salata de vinete. Tocam marunt ceapa si ardeiul gras, scurgem nautul de apa din conserva.
  2. Incepem sa calim legumele in tigaia incinsa cu ulei de masline, incepem cu ceapa si ardeiul gras, pana cand se rumenesc bine, apoi adaugam vanata coapta si tocata, amestecam bine si lasam sa se gateasca totul. Adaugam ardeii iuti macinati, nautul si radem 2 rosii mari peste tot soteul nostru.
  3. Pentru gust va recomand sa folositi condimente tipic orientale.
  4. Dupa ce avem sosul gata, umplem foitajele, peste care spargem cate un ou de prepelita si radem peste ele putina telemea.
  5. Introducem la cuptorul incins la 180°C pe functia gratinare si lasam pana cand se gateste oul. Servim fierbinte.
  6. Pofta buna!

    Restul de ,,tocanita" o putem pastra intr-un borcan si folosi ori de cate ori ne e pofta de shakshuka.

    Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.