
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Sos de iaurt
1 - 2 catei catel | Usturoi Usturoi | |
Ulei de masline Ulei de masline | ||
250 - 300 g g | Iaurt Iaurt | |
0,5 bucati bucata | Lamai Lamaie |
Pesto de spanac
150 g g | Baby spanac Baby spanac | |
100 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
Sare grunjoasa Sare grunjoasa |
Sos de citrice
Ghimbir Ghimbir | ||
1 catei catel | Usturoi Usturoi | |
3 bucati bucata | Portocale Portocala | |
1 linguri lingura | Miere Miere | |
Ulei de masline Ulei de masline |
Sos de rosii coapte
2 ciorchini ciorchine | Rosii cherry Rosii cherry | |
Sare grunjoasa Sare grunjoasa | ||
Ulei de masline Ulei de masline | ||
1 catei catel | Usturoi Usturoi | |
1 frunze frunza | Busuioc Busuioc |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLegume Bio la gratar, 4 sosuri si salata de spanac
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Legume la gratar: Taie fiecare dovlecel si vanata in patru si asaza-le intr-un castron, impreuna cu ardeii capia intregi. Pune peste ele cat ulei de masline iti place.
Apoi, pune ciupercile pe frigaruie, impreuna cu cateva cherry si ceapa.
Taie dovleacul si curata-l bine de seminte. Pastreaza-i coaja, se va coace mai bine in ea. Toarna si peste dovleac ulei de masline si sare, dupa gust.
Pune-le pe toate pe gratar, cand e bine incins.
Mai ai nevoie de 2 ciorchini de rosii cherry pe care sa-i pui pe grill, pentru sosul de rosii coapte.
Sosuri:
1. Sos de iaurt: Toaca usturoiul marunt, apoi pune-l intr-un vas cu sare si ulei de masline. Adauga peste el iaurtul Bio. Amesteca bine, apoi stoarce zeama de la o jumatate de lamaie.
2. Pesto de spanac: Pune spanacul bine spalat intr-un vas, iar peste el toarna aproximativ 100 ml de ulei de masline si sare cata vrei tu. Blendeaza-l pana se transforma intr-o pasta gustoasa.
3. Sosul de citrice: Ai nevoie de ghimbir si un catel de usturoi, desigur. Peste ele stoarce zeama de la 3 portocale si adauga o lingura mare de miere. Amesteca-le cu un tel, in timp ce torni usor ulei de masline.
4. Sos de rosii coapte: Cat te-ai ocupat de celelalte sosuri, rosiile cherry ar trebui sa fie gata coapte. Ai nevoie de 2 ciorchini de rosii cherry pentru aproximativ 200 g de sos. Ia rosiile de pe grill cand sunt gata, pune-le intr-un vas cu sare si ulei de masline. Paseaza-le bine pana se transforma intr-un sos delicios. Adauga peste ele nelipsitul catel de usturoi si o frunza de busuioc. Poti adauga si un ardei iute, daca preferi sosul mai picant.
Salata de spanac: Adauga cateva linguri din sosul de citrice peste o caserola de spanac. E gata!
Pofta buna!