meriți să fii surprins
Legume Bio la gratar cu 4 sosuri si salata de spanac

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

2 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
2 bucati bucata Vinete Vanata
4 bucati bucata Ardei gras Ardei gras
(capia)
Ulei de masline Ulei de masline
8 - 12 bucati bucata Rosii cherry Rosii cherry
8 - 12 bucati bucata Ciuperci Ciuperci
1 - 2 bucati bucata Ceapa Ceapa
1 bucati bucata Dovleac Dovleac
(Hokkaido)
Sare grunjoasa Sare grunjoasa
1 caserole caserola Spanac Spanac

Sos de iaurt

1 - 2 catei catel Usturoi Usturoi
Ulei de masline Ulei de masline
250 - 300 g g Iaurt Iaurt
0,5 bucati bucata Lamai Lamaie

Pesto de spanac

150 g g Baby spanac Baby spanac
100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
Sare grunjoasa Sare grunjoasa

Sos de citrice

Ghimbir Ghimbir
1 catei catel Usturoi Usturoi
3 bucati bucata Portocale Portocala
1 linguri lingura Miere Miere
Ulei de masline Ulei de masline

Sos de rosii coapte

2 ciorchini ciorchine Rosii cherry Rosii cherry
Sare grunjoasa Sare grunjoasa
Ulei de masline Ulei de masline
1 catei catel Usturoi Usturoi
1 frunze frunza Busuioc Busuioc

Legume Bio la gratar, 4 sosuri si salata de spanac

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(3)

Mod de preparare

Legume la gratar:Taie fiecare dovlecel si vanata in patru si asaza-le intr-un castron, impreuna cu ardeii capia intregi. Pune peste ele cat ulei de masline iti place.

Apoi, pune ciupercile pe frigaruie, impreuna cu cateva cherry si ceapa.

Taie dovleacul si curata-l bine de seminte. Pastreaza-i coaja, se va coace mai bine in ea. Toarna si peste dovleac ulei de masline si sare, dupa gust.

Pune-le pe toate pe gratar, cand e bine incins.

Mai ai nevoie de 2 ciorchini de rosii cherry pe care sa-i pui pe grill, pentru sosul de rosii coapte.

Sosuri:

1. Sos de iaurt:Toaca usturoiul marunt, apoi pune-l intr-un vas cu sare si ulei de masline. Adauga peste el iaurtul Bio. Amesteca bine, apoi stoarce zeama de la o jumatate de lamaie.

2. Pesto de spanac:Pune spanacul bine spalat intr-un vas, iar peste el toarna aproximativ 100 ml de ulei de masline si sare cata vrei tu. Blendeaza-l pana se transforma intr-o pasta gustoasa.

3. Sosul de citrice:Ai nevoie de ghimbir si un catel de usturoi, desigur. Peste ele stoarce zeama de la 3 portocale si adauga o lingura mare de miere. Amesteca-le cu un tel, in timp ce torni usor ulei de masline.

4. Sos de rosii coapte:Cat te-ai ocupat de celelalte sosuri, rosiile cherry ar trebui sa fie gata coapte. Ai nevoie de 2 ciorchini de rosii cherry pentru aproximativ 200 g de sos.Ia rosiile de pe grill cand sunt gata, pune-le intr-un vas cu sare si ulei de masline. Paseaza-le bine pana se transforma intr-un sos delicios. Adauga peste ele nelipsitul catel de usturoi si o frunza de busuioc. Poti adauga si un ardei iute, daca preferi sosul mai picant.

Salata de spanac: Adauga cateva linguri din sosul de citrice peste o caserola de spanac. E gata!

Pofta buna!