
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 g g | Lasagna Lasagna | |
200 g g | Parmezan ras Parmezan ras | |
40 g g | Unt Unt | |
200 g g | Branza Mozzarella Branza Mozzarella | |
Nucsoara
Nucsoara (dupa gust) | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | ||
1 l l | Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2% | |
100 g g | Unt Unt | |
100 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
1 kg kg | Carne tocata Carne tocata | |
200 g g | Coaste de porc Coaste de porc | |
3 bucati bucata | Morcovi Morcov | |
1 legaturi legatura | Telina
Telina (cu frunza) | |
2 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | |
800 g g | Rosii tocate Rosii tocate | |
2 l l | Supa de pui Supa de pui | |
1 legaturi legatura | Rozmarin Rozmarin | |
200 ml ml | Vin alb Vin alb | |
4 bucati bucata | Foi de dafin Foaie de dafin | |
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLasagna alla bolognese
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Sosul besamel:
1. Punem untul si faina intr-o cratita, la foc moderat, si amestecam bine pana se formeaza o pasta din cele doua ingrediente, fara sa lasam sa-si schimbe culoarea.
2. Adaugam treptat laptele caldut si amestecam incontinuu pentru a evita formarea de cocolase. Lasam sa fiarba pana se ingroasa. Potrivim de sare si piper si adaugam un pic de nucsoara rasa, dupa gust.
Sosul bolognez:
1. Taiem morcovii si tulpinile de telina cubulete foarte mici. Taiem ceapa foarte subtire. Punem legumele intr-o oala impreuna cu uleiul de masline si le lasam la foc mic, pana cand se inmoaie, adaugand din cand in cand un pic de apa fierbinte.
2. Intr-o alta tigaie, prajim la foc iute carnea si costita de porc, fara sare, si apoi o stingem cu vin alb de doua ori. Adaugam rozmarinul si frunzele de dafin.
3. Cand este aproape facuta, o amestecam cu legumele, punem sare si piper, acoperim cu supa de pui si lasam la foc mic sa fiarba. Secretul acestui sos este timpul de fierbere la foc mic, de 2 ore. In acest timp, amestecam din cand in cand si adaugam, la nevoie, supa de pui. Dupa 2 ore adaugam pulpa de rosii si frunzele de telina taiate foarte marunt, din nou supa de pui si mai lasam la foc mic minimum o ora.
Lasagna:
1. Ungem bine cu unt o tava, asezam un prim strat de foi de lasagna, apoi intindem un strat de sos bolognez si punem sosul besamel din loc in loc, fara a acoperi in intregime sosul bolognez (sosul besamel, datorita untului si laptelui din compozitie, se va intinde singur in mod uniform). Presaram generos parmezan si, optional, mozzarella taiata cubulete.
2. Formam astfel 2 sau 3 straturi, in functie de cat de larga este tava; acoperim ultimul strat numai cu sos besamel si parmezan.
3. Introducem tava la cuptorul preincalzit pentru 40 de minute la 160 grade C. O lasam sa stea cel putin 15 minute dupa ce o scoatem din cuptor, inainte de a fi servita. Buon appetito!
Aceasta reteta este recomandata de Antonio Passarelli.