meriți să fii surprins
Lasagna

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

600 g g Carne tocata Carne tocata
(porc)
1 bucati bucata Lasagna Lasagna
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 bucati bucata Morcovi Morcov
1 bucati bucata Ardei gras verde Ardei gras verde
2 catei catel Usturoi Usturoi
425 ml ml Rosii tocate Rosii tocate
400 g g Branza rasa Branza rasa
1 varfuri varf Rozmarin Rozmarin
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
75 g g Unt Unt
5 linguri lingura Faina alba de grau Faina alba de grau
700 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 varfuri varf Rozmarin Rozmarin
1 varfuri varf Nucsoara Nucsoara
20 g g Unt Unt

Lasagna

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:15 h
(22)

Mod de preparare

1. Trecem ceapa, morcovul si ardeiul gras prin masina de tocat sau le maruntim cu blenderul, apoi le amestecam cu carnea.

2. Calim amestecul de carne in ulei 8-10 minute, apoi adaugam usturoiul zdrobit, 1 cana cu apa si lasam 15 minute sa scada.

3. Dupa ce a scazut, adaugam rosiile zdrobite si mai lasam compozitia 2 minute dupa ce da in clocot. O potrivim de sare si piper.

4. Sosul alb: topim untul, apoi adaugam faina si amestecam rapid pana se omogenizeaza. Stingem cu laptele rece, amestecand incontinuu. Punem vasul pe foc mic si amestecam pentru a se uniformiza. Amestecam incontinuu timp de 10 -14 minute pana obtinem un sos legat, de consistenta smantanii. Adaugam rozmarinul, nucsoara, sare si piper alb.

5. Fierbem foile de lasagna conform indicatiilor de pe pachet.

6. Ungem cu unt o tava putin mai inalta. Punem un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, din nou un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, si inca o data un strat de foi si celelate ingrediente pe rand, incheind cu un strat de foi.

7. Punem lasagna la cuptor la o temperatura de 175 de gradeCelsius (mediu) aproximativ 45 de minute.

Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.

2 oferte

UntUnt
Unt
22.04 - 28.04
-22%
7,49
5,79Lei
Morcovi cu frunzeMorcovi cu frunze
Morcovi cu frunze
22.04 - 28.04
-33%
8,99
5,99Lei