
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listLasagna
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Trecem ceapa, morcovul si ardeiul gras prin masina de tocat sau le maruntim cu blenderul, apoi le amestecam cu carnea.
2. Calim amestecul de carne in ulei 8-10 minute, apoi adaugam usturoiul zdrobit, 1 cana cu apa si lasam 15 minute sa scada.
3. Dupa ce a scazut, adaugam rosiile zdrobite si mai lasam compozitia 2 minute dupa ce da in clocot. O potrivim de sare si piper.
4. Sosul alb: topim untul, apoi adaugam faina si amestecam rapid pana se omogenizeaza. Stingem cu laptele rece, amestecand incontinuu. Punem vasul pe foc mic si amestecam pentru a se uniformiza. Amestecam incontinuu timp de 10 -14 minute pana obtinem un sos legat, de consistenta smantanii. Adaugam rozmarinul, nucsoara, sare si piper alb.
5. Fierbem foile de lasagna conform indicatiilor de pe pachet.
6. Ungem cu unt o tava putin mai inalta. Punem un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, din nou un strat de foi, sos cu carne, sos alb, branza, si inca o data un strat de foi si celelate ingrediente pe rand, incheind cu un strat de foi.
7. Punem lasagna la cuptor la o temperatura de 175 de gradeCelsius (mediu) aproximativ 45 de minute.
Aceasta reteta este recomandata de Petrisor Tanase.