meriți să fii surprins
Lamai caramelizate

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

3 bucati bucata Lamai Lamaie
(plasa 500g)
150 g g Zahar Zahar
1 cesti ceasca Apa Apa

Lamai caramelizate

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(1)

Mod de preparare

Lamaile se spala, se taie felii cat mai subtiri, iar samburii se arunca.

Zaharul si apa se pun intr-o tigaie si se amesteca la foc mediu pana cand zaharul se dizolva. Se adauga feliile de lamaie intr-un singur strat. Se lasa sa clocoteasca la foc mic, timp de circa 15 minute, pana cand devin translucide si coaja se inmoaie. Feliile de lamaie se pun la racit pe hartie de copt. Cand s-au racit complet se pun intr-un borcan si se pastreaza la frigider.

Lamaile caramelizate pot fi servite ca atare sau folosite ca topping pentru prajituri.