meriți să fii surprins
Hummus cu masline

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

400 g g Naut Naut
200 g g Masline verzi Masline verzi
(fara samburi)
1 linguri lingura Zeama de lamaie Zeama de lamaie
50 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
1 linguri lingura Tahini Tahini
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
2 catei catel Usturoi Usturoi

Hummus cu masline

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(14)

Mod de preparare

Scurgem nautul din conserva, fara a arunca apa din conserva (o putem folosi pentru a ajusta consistenta hummusului). Scurgem si maslinele.

Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si mixam pe functia pulse pentru un hummus cu o textura mai mare si pe functia de amestecare continua, pentru un hummus foarte fin.

Sfaturi utile pentru reteta de Hummus cu masline: puteti folosi si naut uscat, pe care il fierbeti voi. Inainte de a-l fierbe, va sugerez sa il tineti in apa peste noapte, apoi il fierbeti in apa cu o lingura de bicarbonat. Consistenta hummusului se ajusteaza folosind apa de pe naut (din conserva sau apa in care a fiert nautul) sau ulei de masline. Pentru un hummus extra cremos si fin, puteti adauga si 1-2 linguri de iaurt grecesc.

Hummus-ul poate fi servit alaturi de tortilla, nachos, bastonase de legume, felii de bagheta, crackers sau biscuiti sarati…posibilitatile sunt nenumarate!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei