
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
300 g g | Carne de vita Carne de vita | |
80 g g | Ceapa Ceapa | |
80 g g | Morcovi Morcov | |
50 ml ml | Ulei de masline Ulei de masline | |
100 ml ml | Sos de rosii Sos de rosii | |
60 ml ml | Vin rosu Vin rosu | |
0,5 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | |
400 g g | Cartofi Cartof | |
150 ml ml | Lapte Lapte | |
100 g g | Unt Unt | |
150 g g | Branza cu trufe
Branza cu trufe (Toma) | |
150 g g | Branza moale
Branza moale (Neufchatel) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listHachis Parmentier
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Tocam marunt ceapa si morcovii, curatam cartofii si tocam marunt patrunjelul. Intr-o cratita punem morcovii si ceapa la calit in ulei de masline. Cand incep sa prinda culoare, adaugam cuburile de carne si gatim la foc mediu pana cand incepe sa sfaraie. Adaugam vinul rosu, lasam alcoolul sa se evapore, apoi punem sosul de rosii si lasam la foc mic sa fiarba cel putin o ora.
Cartofii ii taiem cuburi si ii punem la fiert pentru piure. Imediat ce cartofii sunt gata, ii pasam si ii amestecam cu lapte si unt, iar in plus adaugam patrunjel tocat marunt.
Imediat ce carnea este gatita, sosul legat si piureul gata, asezam tocana intr-un vas termorezistent, acoperim cu piure de cartofi si branza taiata in bucati mici. Punem in cuptorul incins pe functia de gratinare si lasam la cuptor pana cand piureul devine auriu si se gratineaza branza.
Servim fierbinte, pofta buna!
Aceasta reteta este semnata de Chef Florin Dumitrescu.