meriți să fii surprins
Gustare sarata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

1 cani cana Iaurt grecesc Iaurt grecesc
0,5 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 praf praf Sare Sare
1 cani cana Faina Faina
500 ml ml Apa Apa
1 lingurite lingurita Bicarbonat de sodiu Bicarbonat de sodiu
80 g g Unt Unt
Fulgi de sare Fulgi de sare

Gustare sarata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(15)

Mod de preparare

Pentru a masura ingredientele foloseste o cana de 250ml. Cantitatile din reteta se pot dubla sau tripla foarte usor pentru o gustare sarata super generoasa.

Pasul 1

Pregateste tava mare a cuptorului, cu hartie de copt. Incinge cuptorul la 200°C.

Intr-un bol pune iaurtul, faina, praful de copt, un praf de sare. Amesteca cu lingura de lemn pana ai un aluat omogen.

Pasul 2

Muta aluatul pe planseta pudrata cu faina. Imparte in 4 parti egale, formeaza 4 rulouri. Taie-le in 12 cubulete de 1x1 cm.

Pasul 3

Pune apa la fiert. Cand da in clocot, adauga bicarbonatul. Scufunda pernutele de aluat in apa si lasa-le 1 minut.

Scoate-le direct pe hartia de copt, folosind o paleta. Pentru cele mai bune rezultate, fierbe pernutele de aluat pe rand, in 3-4 transe.

Pasul 4

Da tava la cuptor 8-12 minute sau pana pernutele sunt rumenite.
Topeste untul intr-un vas incapator. Pune deasupra pernutele, amesteca bine, astfel incat fiecare sa formeze o pelicula de unt. Presara sare.

Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

1 oferte

Sare de HimalayaSare de Himalaya
Sare de Himalaya
29.11 - 05.12
4,99Lei
Gustare sarata
60 min

Gustare sarata

Ingrediente

Iaurt grecesc
1 cana
Praf de copt
0.5 plic
Sare
1 praf
Faina
1 cana
Apa
500 ml
Bicarbonat de sodiu
1 lingurita
Unt
80 g
Fulgi de sare
Pas 1 - Gustare sarata
20 min

Pasul 1

Pas 1 - Gustare sarata

Pregateste tava mare a cuptorului, cu hartie de copt. Incinge cuptorul la 200°C.

Intr-un bol pune iaurtul, faina, praful de copt, un praf de sare. Amesteca cu lingura de lemn pana ai un aluat omogen.

Iaurt grecesc: 1 cana
Faina: 1 cana
Praf de copt: 0.5 plic
Sare: 1 praf
Pas 2 - Gustare sarata
10 min

Pasul 2

Pas 2 - Gustare sarata

Muta aluatul pe planseta pudrata cu faina. Imparte in 4 parti egale, formeaza 4 rulouri. Taie-le in 12 cubulete de 1x1 cm.

Faina
Pas 3 - Gustare sarata
15 min

Pasul 3

Pas 3 - Gustare sarata

Pune apa la fiert. Cand da in clocot, adauga bicarbonatul. Scufunda pernutele de aluat in apa si lasa-le 1 minut.

Scoate-le direct pe hartia de copt, folosind o paleta. Pentru cele mai bune rezultate, fierbe pernutele de aluat pe rand, in 3-4 transe.

Apa: 500 ml
Bicarbonat de sodiu: 1 lingurita
Pas 4 - Gustare sarata
15 min

Pasul 4

Pas 4 - Gustare sarata

Da tava la cuptor 8-12 minute sau pana pernutele sunt rumenite.
Topeste untul intr-un vas incapator. Pune deasupra pernutele, amesteca bine, astfel incat fiecare sa formeze o pelicula de unt. Presara sare.

Unt: 80 g
Fulgi de sare
Gustare sarata

Feedback

Cum ti-a placut sa gatesti cu noi?

1
2
3
4