Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Gustare sarata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru a masura ingredientele foloseste o cana de 250ml. Cantitatile din reteta se pot dubla sau tripla foarte usor pentru o gustare sarata super generoasa.
Pasul 1
Pregateste tava mare a cuptorului, cu hartie de copt. Incinge cuptorul la 200°C.
Intr-un bol pune iaurtul, faina, praful de copt, un praf de sare. Amesteca cu lingura de lemn pana ai un aluat omogen.
Pasul 2
Muta aluatul pe planseta pudrata cu faina. Imparte in 4 parti egale, formeaza 4 rulouri. Taie-le in 12 cubulete de 1x1 cm.
Pasul 3
Pune apa la fiert. Cand da in clocot, adauga bicarbonatul. Scufunda pernutele de aluat in apa si lasa-le 1 minut.
Scoate-le direct pe hartia de copt, folosind o paleta. Pentru cele mai bune rezultate, fierbe pernutele de aluat pe rand, in 3-4 transe.
Pasul 4
Da tava la cuptor 8-12 minute sau pana pernutele sunt rumenite.
Topeste untul intr-un vas incapator. Pune deasupra pernutele, amesteca bine, astfel incat fiecare sa formeze o pelicula de unt. Presara sare.
Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.