
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listGulas de rata cu paste cu leurda
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Se desprind pielea si grasimea de pe pieptul de rata, acestea se taie in bucati mari si se pun la rece. Carnea se spala, se usuca prin tamponare si se taie cuburi. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca grosier.
Se amesteca cu vin si cu 1 lingura de condiment pentru vanat, iar in acest amestec se pune carnea, se acopera si se lasa la marinat in frigider 1-2 ore.
Se curata morcovii si telina, se taie cuburi mici. Intr-o tigaie fierbinte se pune la prajit pielea de rata, apoi aceasta se indeparteaza, iar grasimea se lasa la racit.
Fileul marinat se scurge pe o strecuratoare, se lasa sa se scurga bine, se colecteaza marinada.
Carnea cu ceapa si usturoiul se prajesc bine, pe rand, de jur imprejur, in 1-2 linguri de grasime fierbinte de rata, se condimenteaza cu sare si piper. Se scoate carnea. Legumele se prajesc in grasimea de rata.
Se adauga pasta de rosii si faina si se prajesc putin, amestecandu-se constant. Se adauga 150 ml din marinada colectata si 300 ml supa de pasare si se da in clocot. Se adauga carnea, se acopera si se lasa la inabusit, la foc mic, timp de 90 de min. Se amesteca din cand in cand, iar daca e nevoie se mai adauga supa si, dupa gust, niste marinada. Se potriveste gustul de sare, piper, zahar si condiment pentru vanat.
Pastele se fierb al dente, conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa clocotita, cu sare, apoi se strecoara si se lasa sa se scurga. Radicchio se curata si se taie fasii. Se prajeste impreuna cu pastele in 1 lingura de grasime fierbinte de rata, timp de 2 min., se intorc pe o parte si pe alta, se condimenteaza cu sare si piper. Se servesc cu gulasul. Pofta buna!