
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
500 ml ml | Lapte batut Lapte batut | ||
3 foi foaie | Foi de dafin Foaie de dafin | ||
1 lingurite lingurita | Boabe de ienupar Boabe de ienupar | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
1 kg kg | Carne de caprioara Carne de caprioara | ||
2 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
125 g g | Bacon cubulete Bacon cubulete | ||
3 linguri lingura | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | ||
300 ml ml | Vin rosu Vin rosu | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
2 linguri lingura | Sirop de caramel Sirop de caramel | ||
Faina neagra de grau
Faina neagra de grau (dupa gust) |
Gulas de caprioara cu ienupar
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Laptele batut, 2 foi de dafin, cate o jumatate de lingurita de boabe de ienupar si boabe de piper se pun intr-un castron. Se spala carnea, se usuca cu un servet si se pune in laptele batut. Se acopera si se lasa la rece timp de mai multe ore sau peste noapte.
Cepele se curata si se taie cuburi. Se scoate carnea din marinada, se limpezeste si se sterge. Intr-o cratita se prajeste baconul in 1 lingura de ulei fierbinte, timp de 2 minute, apoi se scoate. In restul de ulei fierbinte se rumeneste bine carnea, pe toate partile. La sfarsit se adauga ceapa si se caleste pana devine sticloasa. Se adauga din nou baconul, se toarna vinul rosu si 300 ml de apa fierbinte, se adauga restul de foi de dafin si restul de boabe de ienupar. Se condimenteaza cu sare, piper si 1 lingura de sirop, se acopera si se fierbe inabusit cca. 90 de minute, amestecandu-se din cand in cand. Se mai adauga apa fierbinte, daca lichidul se evapora.
Se indeparteaza foile de dafin si se potriveste gustul cu sare, piper si eventual sirop. Se ingroasa putin, dupa preferinta, cu faina. Se poate servi alaturi de garnituri ca varza rosie si taietei Spatzle. Pofta buna!