
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Grisine Italiene
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru aluat, cernem faina impreuna cu sarea intr-un bol incapator si facem o gropita in mijloc. Amestecam apa calduta, mierea, drojdia uscata intr-un pahar. Le turnam in mijlocul fainii. Punem si uleiul de masline. Framantam pana avem un aluat elastic, foarte omogen, care nu se lipese de peretii vasului. Puteti framanta si cu mixerul sau in masina de paine. Facem o bila de aluat si il lalsam la dospit 2-3 ore sau pana isi dubleaza volumul. Aluatul dospeste foarte bine intr-un loc cald si uscat.
Cand aluatul si-a dublat volumul, il mai framantam putin pentru a scoate aerul in exces. Impartim aluatul in doua parti egale. Lucram pe masa unsa cu putin ulei de masline. Intindem 2 foi de aluat, de circa ½ cm grosime. Stropim cu ulei de masline, condimentam cu sare si ierburi aromatice. Taiem aluatul in fasii de 1 cm si rasucim fiecare fasie pentru a obtine grisinele. Asezam grisinele in tava, pe hartie de copt. Dam tava la cuptorul incins la 220°C si coacem grisinele 10-12 minute, timp in care le intoarcem o data, pentru a se rumeni uniform.
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.