meriți să fii surprins
Gratar romano-american de porc si pui

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 g g Ciuperci Ciuperci
(grill champignon albe)
200 g g Cascaval ras Cascaval ras
200 g g Bacon Bacon
4 bucati bucata Chifle hamburger Chifla hamburger
4 bucati bucata Hamburger Hamburger
(de pui)
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
1 bucati bucata Rosii Rosie
1 bucati bucata Ardei gras rosu Ardei gras rosu
1 bucati bucata Salata Salata
(verde)
250 g g Branza Mozzarella Branza Mozzarella
100 g g Cascaval Cascaval
250 g g Branza Cheddar Branza Cheddar
300 g g Mici porc-vita Mici porc-vita
500 g g Muschiulet de porc Muschiulet de porc
500 g g Piept de pui Piept de pui
(dezosat)
100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
20 g g Maioneza Maioneza
2 - 3 catei catel Usturoi Usturoi
20 g g Ketchup Ketchup
(optional)
Sare Sare
Piper Piper

Gratar romano-american de porc si pui

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(10)

Mod de preparare

Pasul 1 (pregatirea): Crestam muschiuletul de porc si il lasam la fezandat pentru o ora cu ulei de masline, sare si piper, si cateii de usturoi, apoi taiem pieptul de pui bucatele pentru frigarui.

Intre timp, pregatim restul ingredientelor: taiem o ceapa feliute pentru hamburger, iar cealalta bucatele mari pentru frigarui, ardeiul feliute mici pentru frigarui, 4 felii de salata pentru hamburger, rosia feliute. Pregatim si ciupercile: le spalam, scoatem piciorusele, pe care le putem pune intregi pe gratar, taiem baconul sau sunca de porc si facem un mix din cascaval ras, mozarella rasa si branza cheddar rasa.

Asamblam frigaruile: pe fiecare bat facem cate un sir de cate o bucata de pui incadrata de o bucata de ardei si una de ceapa, apoi le ungem cu o pensula imbibata in ulei, sare si piper.

Pasul 2: Punem pe gratar mititeii, muschiuletul de porc, frigaruile si hamburgerii de pui. Le tinem pe fiecare cate 4-5 minute pe fiecare parte si verificam carnea cu furculita, sa ne asiguram ca s-a patruns. Daca nu s-a facut la interior, le mai lasam 2-3 minute pe fiecare parte.

Pasul 3: Umplem ciupercile cu sunca/bacon si mixul de branzeturi. Ciupercile se lasa pe gratar la jar mocnit timp de 5-10 minute cu gratarul acoperit, pana cand se rumenesc bine si putem infige furculita cu usurinta in lateral.

Pasul 4: Asamblam si hamburgerii de pui: Taiem chiflele pe jumatate, si asezam in fiecare chifta chifteaua prajita pe gratar impreuna cu o felie de ceapa, o felie de rosie, o felie de branza cheddar, o felie de salata si cate o lingurita de maioneza si ketchup. Pentru un aspect mai bun si pentru a tine compozitia laolalta, putem folosi betisoare de frigarui taiate pe jumatate.

Servim cate un hamburger de pui, o ciuperca, o frigaruie si cate o bucatica din restul carnii pe gratar, dupa pofta.

Pofta buna!

2 oferte

Ardei gras roșuArdei gras roșu
Ardei gras roșu
25.03 - 31.03
-21%
13,99
10,99Lei
Piept de pui, dezosat, fără pielePiept de pui, dezosat, fără piele
Piept de pui, dezosat, fără piele
28.03 - 31.03
Stoc limitat!*
2,79Lei