meriți să fii surprins
Gratar de porc si burger din varza

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Piept de porc Piept de porc
750 g g Scaricica de porc Scaricica de porc
(marinata)
500 g g Carnati grill Carnati grill
1 kg kg Mici porc-vita Mici porc-vita
1 bucati bucata Ceafa de porc Ceafa de porc
1 bucati bucata Varza alba Varza alba
150 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
Sare Sare
Piper negru Piper negru
1 varfuri varf Chilli fulgi Chilli fulgi

pentru servire

Slanina de porc Slanina de porc
(gatita)
Branza de vaca Branza de vaca
Ceapa verde Ceapa verde

Gratar de porc si burger din varza

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

2:00 h
(4)

Mod de preparare

Pasul 1 (pregatirea): Framantam usor micii cu mana uda, iar carnaciorii ii intepam, pentru a nu bubui pe gratar. Ungem feliile de varza pe ambele parti cu ulei si condimentati cu sare, piper si fulgi de ardei rosu. Se adauga piper negru si sare peste ceafa de porc si pieptul de porc. Scaricica de porc vine gata marinata, dar in caz ca gasiti doar in varianta natur, o puteti marina in sosul barbeque cu cativa fulgi de chili si o lingurita de sare.

Pasul 2 (prepararea carnii): Se pun pe gratar ceafa, pieptul de porc, micii si carniciorii pentru aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, pentru a se rumeni. Dupa ce micii si carnaciorii s-au facut cate 3-4 minute pe ambele parti, ii puteti scoate de pe gratar. Daca doriti micii mai bine facuti, prajiti-i pe gratar cu 2-3 minute in plus pe fiecare parte. Scaricica de porc trebuie gatita inca 30-40 de minute, pana cand furculita intra usor si sucurile eliberate nu au urme de sange. Pentru a se face cat mai bine la interior, este indicat sa acoperiti gratarul.

Pasul 3 (burgerul din varza): Puneti feliile de varza gratar pana se inmoaie, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.

Pasul 4 (asamblarea burgerului din varza): Punem intre doua felii de varza de pe gratar o bucatica de 100g de friptura sau mici, dupa gust. Acoperim burgerul cu branza maruntita si/sau bucatele de slanina, fulgi de ardei si ceapa verde tocata marunt.

Se serveste burgerul de varza separat, sau impreuna cu o bucata de scaricica si/sau friptura.

Pofta buna!

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei