
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
200 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
Sare Sare | |||
1 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | ||
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
50 g g | Zahar pudra Zahar pudra | ||
1 bucati bucata | Coaja de lamaie Coaja de lamaie | ||
50 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | ||
55 ml ml | Lapte Lapte | ||
40 g g | Ciocolata neagra Ciocolata neagra | ||
300 ml ml | Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listGogosi spaniole
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti intr-un bol faina, sarea, zaharul vanilinat, praful de copt si amestecati.
Intr-un alt bol puneti oul, zaharul pudra, coaja de lamaie, uleiul si laptele si omogenizati bine totul.
Apoi, turnati amestecul de ou cu amestecul de faina si amestecati cu o spatula pana se omogenizeaza si apoi amestecati cu mana pana obtineti o coca.
Acoperiti bolul cu o folie alimentara si lasati sa se odihneasca ½ ora, la temperatura camerei.
Dupa ce s-a odihnit coca ½ ora, ungeti mainile cu ulei, luati cu o lingura din aluat si formati o bila.
Apasati usor cu degetul, formand un inel. Procedati astfel pana terminati toata coca.
Puneti ulei intr-o tigaie, lasati sa se incinga si apoi prajiti gogosile, cate 1-2 minute, pe fiecare parte. Le scoateti si le puneti la scurs pe o farfurie tapetata cu servete de hartie.
Cand s-au racit putin, le transferati pe un platou, le pudrati cu zahar pudra si le ornati cu ciocolata neagra, topita la bain marie.
Pofta buna!