meriți să fii surprins
Gogosi spaniole

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
Sare Sare
1 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
1 bucati bucata Oua Ou
50 g g Zahar pudra Zahar pudra
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie
50 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
55 ml ml Lapte Lapte
40 g g Ciocolata neagra Ciocolata neagra
300 ml ml Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit

Gogosi spaniole

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(11)

Mod de preparare

Vezi reteta pas cu pas: Reteta video Gogosi spaniole

Puneti intr-un bol faina, sarea, zaharul vanilinat, praful de copt si amestecati.

Intr-un alt bol puneti oul, zaharul pudra, coaja de lamaie, uleiul si laptele si omogenizati bine totul.

Apoi, turnati amestecul de ou cu amestecul de faina si amestecati cu o spatula pana se omogenizeaza siapoi amestecati cu mana pana obtineti o coca.

Acoperiti bolul cu o folie alimentara si lasati sa se odihneasca ½ ora, la temperatura camerei.

Dupa ce s-a odihnit coca ½ ora, ungeti mainile cu ulei, luati cu o lingura din aluat si formati o bila.

Apasati usor cu degetul, formand un inel. Procedati astfel pana terminati toata coca.

Puneti ulei intr-o tigaie, lasati sa se incinga si apoi prajiti gogosile, cate 1-2 minute, pe fiecare parte. Lescoateti si le puneti la scurs pe o farfurie tapetata cu servete de hartie.

Cand s-au racit putin, letransferati pe un platou, le pudrati cu zahar pudra si le ornati cu ciocolata neagra, topita la bain marie. Pofta buna!