Gogosi rapide de post

Gogosi rapide de post

DificultateScazuta
Preparare30 min
Gatire30 min

Mod de preparare

    Nu ai nevoie de lapte sau oua pentru a face cele mai bune gogosi! Cu doar cateva ingrediente simple, ai un desert cu care ii vei cuceri pe cei dragi!

  1. Intr-o cana activam drojdia uscata cu 2 linguri de zahar tos si lapte vegan incalzit pentru cateva secunde.
  2. Intr-un alt bol amestecam si laptele ramas (sa fie cald, nu fierbinte) cu zaharul pudra.
  3. Intre timp, intr-un bol mai mare adaugam faina, un varf de lingurita de sare si coaja de la o lamaie. Continuam cu drojdia activata si laptele dulce.
  4. Incheiem cu uleiul si framantam pana cand obtinem un aluat omogen si dens. Acoperim cu o folie alimentara si lasam la dospit, la loc caldut, pana cand acesta isi dubleaza volumul (in jur de 40 de minute).
  5. Cand este gata, intindem aluatul cu sucitorul pe o suprafata data cu faina si dam forma dorita gogosilor. Noi am ales sa facem gogosi in stil american, cu gaura in mijloc.
  6. Prajim in ulei incins pana cand gogosile devin aramii, apoi le intoarcem si pe partea cealalta. Le scoatem pe un gratar si repetam procesul cu aluatul ramas.
  7. Trecem gogosile prin zahar brun amestecat cu scortisoara cat sunt fierbinti... si sunt gata de impartit alaturi de oamenii dragi.
  8. Rezultatul? Cele mai bune gogosi! Usor crocante la exterior, moi si pufoase in interior. Delicioase simple, la cafea sau cu un ceai aromat alaturi.

    Aceasta reteta este recomandata de Cosanzenele Gatesc.

Rețete similare