meriți să fii surprins
Gogosi aromate cu mere

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

2 linguri lingura Zahar Zahar
2 bucati bucata Oua Ou
60 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie
120 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
0,5 lingurite lingurita Scortisoara macinata Scortisoara macinata
0,5 lingurite lingurita Amestec pentru turta dulce Amestec pentru turta dulce
0,5 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
1 linguri lingura Zeama de lamaie Zeama de lamaie
4 bucati bucata Mere Mar
300 ml ml Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit

Gogosi aromate cu mere

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(3)

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol incapator ouale, laptele, zaharul tos, faina, praful de copt, sarea, vanilia, condimentele. Puteti folosi un tel sau mixerul, important este sa aveti un amestec omogen. Curatam merele de coaja si seminte, le taiem cubulete. Amestecam merele cu zeama de lamaie, pentru a nu se oxida. Le adaugam in compozitia pregatita. Amestecam foarte bine.

Intr-un tuci sau o oala de fonta incingem uleiul. Punem gogosile la prajit cu ajutorul a doua linguri: in una luam compozitie, cu cealalta modelam gogosile si le lasam in ulei. Gogosile se prajesc la foc mic, in ulei incins, astfel incat sa se coaca si la interior, nu doar sa faca o crusta bine rumenita si sa ramane necoapte in mijloc. Scoatem gogosile pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Cand gogosile se racesc putin, le pudram cu zahar pudra vanilat, amestecat cu scortisoara. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.