meriți să fii surprins
Gnocchi cu chorizo

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

500 g g Paste tortellini Paste tortellini
100 g g Chorizo Chorizo
1 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
300 g g Sos de rosii Sos de rosii
1 bucati bucata Ceapa alba Ceapa alba
3 catei catel Usturoi Usturoi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
Piper negru Piper negru
(dupa gust )
50 g g Parmezan ras Parmezan ras
50 g g Cascaval Cascaval

Gnocchi cu chorizo

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(13)

Mod de preparare

Intr-o tigaie mare, prajim chorizo cu putin ulei pana e frumos rumenit, apoi adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt si le calim impreuna pana ceapa devine translucida. Turnam deasupra sosul de rosii, sare si piper si 50ml apa si lasam totul sa fiarba 7-8 minute la foc mediu, pana sosul incepe sa scada si sa fie bine legat.

Adaugam apoi busuiocul tocat marunt. Cat timp fierbe sosul, ne ocupam de gnocchi, pe care ii fierbem dupa instructiunile de pe ambalaj, in apa cu sare, 3-4 minute (adaugam gnocchi numai cand apa este clocotinda si sunt gata cand se ridica la suprafata).

Ii scurgem bine din apa in care au fiert intr-o sita, apoi ii punem peste sosul de rosii, adaugam si parmesanul fulgi si amestecam foarte bine, cu grija sa nu zdrobim gnocchi.

Potrivim la gust de sare si piper si daca doriti sa puneti fulgi chili sau ardei iute, acesta este momentul cel mai potrivit :)

Punem gnocchi intr-un vas rezistent la cuptor (tigaie de fonta, craticioara, vas yena sau de lut), punem cascavalul dat pe razatoare deasupra si dam totul al cuptorul incins la 200°C timp de 3-4 minute sau pana cascavalul este frumos topit si incepe sa se rumeneasca.

Noi i-am mancat calzi, imediat ce i-am scos din cuptor. Sa aveti pofta!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.