meriți să fii surprins
Gandacel de curcan si orez pentru cei energici

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

50 g g Piept de curcan Piept de curcan
50 g g Orez Orez
1 bucati bucata Ardei capia Ardei capia
1 varfuri varf Sofran Sofran
0,25 bucati bucata Ceapa verde Ceapa verde
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

Gandacel de curcan si orez pentru cei energici

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

20 min
(2)

Mod de preparare

1. Orezul il fierbem in multa apa, cu sare si sofran, si amestecam incontinuu. Dupa ce incepe sa fiarba il verificam din cand in cand si oprim focul cand consideram ca ne place textura. Clatim sub apa rece sa oprim fierberea.

2. Cand este cat de cat racit, il amestecam cu niste ceapa verde taiata foaaarte subtire. Mai pastram un pic pentru ochii gandacelului nostru.

3. Curcanul il prajim fasii subtiri de tot cu sare si piper. Il lasam proaspat si gustos.

4. Apoi formam gandacelul nostru pe o farfurie plata: ii punem „carapace“ de piept de curcan, picioruse din rondele de ardei rosu taiate pe jumatate, ii aranjam usor niste sprancene din ardei rosu si ochi din ceapa verde si copiii se pot delecta cu…o nebunie!

Aceasta reteta este recomandata dePetru Buiuca.