
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
125 g g | Unt Unt | ||
125 g g | Unt de arahide Unt de arahide | ||
1 miezuri miez | Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie | ||
80 g g | Zahar brun Zahar brun | ||
1 bucati bucata | Oua Ou | ||
250 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
0,5 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listFursecuri cu unt de arahide
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Untul Pilos si untul de arahide trebuie sa fie moi, la temperatura camerei, asa ca le pregatim din timp, lasandu-le pe blatul din bucatarie. Spumam cele doua tipuri de unt, zaharul brun si vanilia, 4-5 minute cu mixerul la viteza mare.
Adaugam oul, amestecam. La final punem faina cernuta impreuna cu praful de copt. Vom obtine un aluat omogen, foarte bine legat. Facem un disc de aluat, il invelim in folie alimentara si il lasam la rece 15 minute.
Incingem cuptorul la 180°C. Tapetam cu hartie de copt 2 tavi mari. Din aluatul rece, modelam bilute de aluat de marimea unei mingi de ping-pong. Asezam bilutele in tava si folosim o furculita pentru a aplatiza fursecurile.
Coacem tavile pe rand, 15 minute, sau pana fursecurile sunt usor rumenite. Le lasam sa se raceasca in tava inainte de a le muta pe un platou. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: puteti folosi unt de arahide cremos sau cu bucatele de arahide, in functie de preferinta personala (cantitatile si modul de preparare raman aceleasi). Daca doriti fursecuri cu unt de arahide mai dulci, puteti folosi mai mult zahar. Sau puteti sa nu puneti zahar deloc, pentru o varianta si mai light. Puteti pregati aluatul cu 2-3 zile inainte si il tineti la frigider pana in momentul coacerii. Aluatul se poate congela pana la 2 luni.