meriți să fii surprins
Frigarui de chiftelute si bacon

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

170 ml ml Lapte proaspat 3.2% Lapte proaspat 3.2%
2 linguri lingura Ulei de masline Ulei de masline
1 lingurite lingurita Sare de mare Sare de mare
2 linguri lingura Zahar Zahar
300 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 lingurite lingurita Drojdie Drojdie
500 g g Carne tocata Carne tocata
100 g g Bacon Bacon
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
Usturoi Usturoi
(dupa gust)
4 linguri lingura Pesmet Pesmet
100 g g Cascaval Cascaval
1 bucati bucata Ceapa rosie Ceapa rosie
1 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
1 bucati bucata Oua Ou
12 bucati bucata Chiftele Chiftea

Frigarui de chiftelute si bacon

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(0)

Mod de preparare

Pentru aluat:cernem faina intr-un vas mare, facem o gropita in mijloc. Amestecam laptele caldut, drojia, zaharul si 2-3 linguri de faina si facem o maia, pe care o lasam sa creasca 20 min intr-un loc caldut. O turnam apoi in gropita din mijlocul fainii, impreuna cu uleiul si sarea si framantam pana avem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.

Modelam aluatul sub forma de bila si il mutam intr-un vas curat, uns cu putin ulei de masline, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit o ora sau pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul din bol, il mai framantam 5-10 minute, apoi il impartim in 2 parti egale, ca sa ne fie mai simplu sa lucram cu el. In mod normal, nu e nevoie sa lucram pe planseta tapetata cu faina, pentru ca aluatul nu se lipeste.

Intindem aluatul intr-o foaie de cca 3mm grosime, apoi o taiem fasii de latimea feliilor de bacon.

Pregatirea chiftelutelor:Intr-un vas mare punem carnea, oul, pesmetul, patrunjelul si ceapa tocate marunt, condimentam dupa gust si modelam chiftelutele. Luam cate o fasie de aluat si ofasie de bacon, le suprapunem, apoi punem aluatul pe frigaruie, alternand cu chiftelutele.

Dam la cuptorul incins la 160°C si coacem 20-25 min sau pana chiftelele sunt facute si aluatul e frumos rumenit.

Au fost absolut delicioase, ne-am facut si un pic de salatica langa si a mancat o masa delicioasa, cu gandul la vara care sper ca mai vine si pe la noi! :)

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.