
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
85 g g | Unt Unt | |
10 g g | Zahar Zahar | |
0,5 lingurite lingurita | Sare de mare Sare de mare | |
135 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
2 bucati bucata | Albusuri Albus | |
300 ml ml | Ulei pentru prajit Ulei pentru prajit | |
150 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
1 linguri lingura | Miere Miere | |
3 linguri lingura | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | |
1 linguri lingura | Profiterol Profiterol |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listFrench Culler (gogosi frantuzesti)
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Punem pe foc, intr-o craticioara cu fund dublu, untul, apa, zaharul si sarea. Cand apa incepe sa clocoteasca si untul este topit, punem faina, in bloc (adica toata o data) si amestecam vartos cu telul.
Lasam totul pe foc, la foc mic, 5-6 minute, pana aluatul incepe sa formeze o pelicula pe fundul craticioarei cand amestecam. Tragem de pe foc si lasam aluatul sa se racoreasca putin.
Adaugam apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine cu telul sau mixerul dupa fiecare. Adaugam apoi si albusurile, batuta usor. Amestecam bine, pana avem un aluat foarte fin, fara niciun fel de cocoloase.
Mutam aluatul intr-un pos, cu dui in forma de stea. Incingem intr-o craticioara uleiul si pana uleiul este bine incins, taiem 15 patrate din hartie de copt (10x10 cm) si spritam cerculete de aluat pe fiecare. Nu trebuie suprapuse la capat mai mult decat este necesar, vor sta bine lipite, nu va faceti griji.
Punem apoi gogosile la prajit, cu hartia de copt in sus. Dupa cateva secunde, veti vedea ca e foarte usor sa desprindeti hartia de copt folosind o penseta. Lasam gogosile sa se prajeasca, pana sunt frumos rumenite pe ambele parti.
Nu le prajiti la foc foarte mare, riscati sa fie foarte rumene la exterior si sa ramana nefacute la interior. Apoi, cand sunt fierbinti, le dam prin glazura, pentru care amestecam toate ingedientele, laptele fiind caldut, pentru ca zaharul sa se topeasca complet si sa nu se simta granule in glazura.Sunt de departe cele mai vine, pufoase, “care se topesc in gura” gogosi pe care le-am mancat vreodata!
Vi le recomand din toata inima mea, merg perfect langa un ceai sau o cafea amara, sunt dulci dar nu exagerate, iar daca nu doriti sa faceti glazura, puteti pur si simplu sa le pudrati cu zahar. Un deliciu! :) Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.