Focaccia cu roșii cherry

Focaccia cu roșii cherry

DificultateScazuta
Preparare30 min
Gatire25 min

Mod de preparare

  1. Într-un pahar sau bol mai mic amestecă drojdia cu apa călduță.
  2. Într-un bol mare adaugă făina cu sarea, fă o gaură în mijloc și în ea pune mixul de apă cu drojdie, apoi continuă cu uleiul de măsline. Începe să încorporezi puțin câte puțin până când obții un aluat.
  3. Acoperă cu o folie alimentară sau un capac și lasă la crescut.
  4. După 45 de minute, începe să faci plierea – ridică cu o mână aluatul din lateral și adaugă-l în celălalt capăt.
  5. Repetă procesul de 4 ori (recomandat ar fi să folosești un bol pătrat/dreptunghiular astfel încât plierea să fie simplă). După alte 45 de minute, mai urmează o altă sesiune de pliere. După alte 45 de minute, încă o sesiune. După aceasta, pune aluatul la frigider și lasă-l peste noapte.
  6. A doua zi, adaugă aluatul într-o tavă (cea clasică, de cuptor) cu mult ulei de măsline. Pune puțin ulei și peste aluat și începe să bagi degetele din loc în loc pentru a ajuta la formarea bulelor de aer.
  7. Adaugă toppingurile preferate – noi am ales să punem roșii cherry, busuioc și rozmarin.
  8. Bagă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 25 de minute (cu ventilație, pe rândul din mijloc).
  9. Această rețetă este recomandată de Cosânzenele Gătesc.

Rețete similare