meriți să fii surprins
File de somon in crusta aromata cu garnitura de orez cu legume

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

800 g g Somon file Somon file
120 g g Pesmet Pesmet
2 legaturi legatura Patrunjel Patrunjel
100 g g Usturoi Usturoi
100 ml ml Ulei de masline Ulei de masline
250 g g Orez bob lung Orez bob lung
150 g g Morcovi Morcov
150 g g Ardei gras Ardei gras
(tricolor)
150 g g Ceapa galbena Ceapa galbena
30 g g Unt Unt
100 g g Mazare Mazare
25 ml ml Vin alb Vin alb
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
Piper negru Piper negru
(dupa gust)

File de somon in crusta aromata cu garnitura de orez cu legume

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(3)

Mod de preparare

Asezam fileurile de somon intr-o tava. Turnam peste ele un fir subtire de ulei de masline si apoi pregatim crusta. Intr-un bol punem pesmetul, usturoiul tocat marunt, patrunjelul tocat marunt, sare, piper si ulei de masline si amestecam totul bine. Turnam amestecul pentru crusta peste fileurile de somon apoi le bagam in cuptorul incins la 180°C timp de 25 de minute.

Intr-o craticioara se calesc in ulei de masline ceapa tocata marunt,mazarea, ardeiul gras si morcovii taiati cuburi mici. Se adauga orezul sise caleste, apoi se pune vin alb si se lasa sa se evapore alcoolul din el. Adaugam apa si se lasa la fiert timp de 20 de minute. La final se adauga unt si se amesteca bine. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei