meriți să fii surprins
File de rata afumat, cu sos de ciuperci si varza de Bruxelles

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

2 bucati bucata Rata Rata
(file, afumat)
2 bucati bucata Ceapa Ceapa
120 g g Unt Unt
1 plicuri plic Ceai Ceai
(musetel)
300 g g Ciuperci Ciuperci
(champignon )
500 g g Varza Bruxelles Varza Bruxelles
300 ml ml Vin rosu Vin rosu
150 g g Afine Afine

File de rata afumat, cu sos de ciuperci si varza de Bruxelles

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(10)

Mod de preparare

Punem plicul de ceai la infuzat, apoi lasam pieptul de rata afumat sa fiarba in ceai timp de 10 minute. Intr-o tigaie facem un sote din ciuperci cu ceapa si usturoi in unt, in care adaugam varza de Bruxelles.

Intr-o craticioara punem la redus vinul rosu cu o lingura de zahar si afinele spalate. Lasam sa se reduca pana cand obtinem un sos cu o consistenta apropiata de cea a unui sirop.

Montam totul impreuna. Pieptul de rata il taiem si il asezam langa soteul de ciuperci cu varza de Bruxelles si pictam farfuria cu sosul obtinut.

Spor la gatit!