
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
100 g g | Orez bob lung Orez bob lung | |
1,5 bucati bucata | Portocale Portocala | |
1 bucati bucata | Vinete Vanata | |
100 g g | Branza feta Branza feta | |
1 bucati bucata | Dorada Dorada | |
1 bucati bucata | Dovlecei Dovlecel | |
Busuioc
Busuioc (dupa gust ) | ||
Patrunjel
Patrunjel (dupa gust ) | ||
1 bucati bucata | Rosii Rosie | |
5 frunze frunza | Chives Chives | |
Ulei de masline
Ulei de masline (dupa gust ) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listDorada cu salata de orez, vanata si dovlecel
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
1. Fierbe orezul, strecoara-l, spala-l si raceste-l.
2. Curata, fileteaza dorada si scoate-i oasele.
3. Prajeste in ulei de masline dovlecelul si vanata, ambele intregi, pentru 5 minute. Apoi pune-le la cuptorul preincalzit la 180°C pana cand se coc.
4. Salata: Taie branza feta in bucati, peste care adauga busuioc, marar, chivas, toate tocate. Decojeste o portocala si tai-o felii. Amesteca orezul cu branza feta si restul ingredientelor si adauga fileurile de portocala taiate. Pentru putina culoare adauga o rosie taiata cuburi, dupa ce i-ai scos miezul. Adauga ulei de masline, sare si piper. Foloseste si zeama de la ½ portocala si amesteca din nou.
5. Prajeste dorada in ulei de masline, mai intai cu pielea in jos. Adauga sare si piper pentru gust.
6. Adauga dorada peste salata creata. La final, pune si dovlecelul si vanata proaspat scoase din cuptor, astfel: decojeste vanata, iar cu o lingura scoate miezul copt, iar dovlecelul taie-l cuburi. Adauga din nou ulei de masline si sare. Pofta mare!
Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.