meriți să fii surprins
Dorada cu salata de orez, vanata si dovlecel

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Reteta semnata de Chef Florin Dumitrescu.

Ingrediente

100 g g Orez bob lung Orez bob lung
1,5 bucati bucata Portocale Portocala
1 bucati bucata Vinete Vanata
100 g g Branza feta Branza feta
1 bucati bucata Dorada Dorada
1 bucati bucata Dovlecei Dovlecel
Busuioc Busuioc
(dupa gust )
Patrunjel Patrunjel
(dupa gust )
1 bucati bucata Rosii Rosie
5 frunze frunza Chives Chives
Ulei de masline Ulei de masline
(dupa gust )

Dorada cu salata de orez, vanata si dovlecel

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(0)

Mod de preparare

1. Fierbe orezul, strecoara-l, spala-l si raceste-l.

2. Curata, fileteaza dorada si scoate-i oasele.

3. Prajeste in ulei de masline dovlecelul si vanata, ambele intregi, pentru 5 minute. Apoi pune-le la cuptorul preincalzit la 180°C pana cand se coc.

4. Salata: Taie branza feta in bucati, peste care adauga busuioc, marar, chivas, toate tocate. Decojeste o portocala si tai-o felii. Amesteca orezul cu branza feta si restul ingredientelor si adauga fileurile de portocala taiate. Pentru putina culoare adauga o rosie taiata cuburi, dupa ce i-ai scos miezul. Adauga ulei de masline, sare si piper. Foloseste si zeama de la ½ portocala si amesteca din nou.

5. Prajeste dorada in ulei de masline, mai intai cu pielea in jos. Adauga sare si piper pentru gust.

6. Adauga dorada peste salata creata. La final, pune si dovlecelul si vanata proaspat scoase din cuptor, astfel: decojeste vanata, iar cu o lingura scoate miezul copt, iar dovlecelul taie-l cuburi. Adauga din nou ulei de masline si sare. Pofta mare!

Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.

1 oferte

Ulei de măsline extravirginUlei de măsline extravirgin
Ulei de măsline extravirgin
25.10 - 31.10
21,99Lei