
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
umplutura
300 g g | Prune Prune | ||
150 g g | Afine Afine | ||
150 g g | Mure Mure | ||
3 linguri lingura | Zahar brun Zahar brun | ||
3 linguri lingura | Faina Faina | ||
0,5 lingurite lingurita | Scortisoara Scortisoara |
topping
100 g g | Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz | ||
60 g g | Zahar brun Zahar brun | ||
60 g g | Faina Faina | ||
120 g g | Unt
Unt (rece, taiat cuburi) | ||
1 bucati bucata | Coaja de lamaie Coaja de lamaie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
Create new shopping listCrumble de vara
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Incingem cuptorul la 180°C. Ungem cu unt o tava de 10x20 cm (sau un vas termorezistent).
Intr-un bol incapator amestecam fructele, faina, zaharul, scortisoara.
In alt bol punem ingredientele pentru toping - fulgi de ovaz, zahar brun, faina, unt, coaja de lamaie. Amestecam foarte bine cu degetele, astfel incat sa obtinem o compozitie omogena, care se strange in bucati cand o apasam cu degetele.
Pe fundul vasului punem amestecul de fructe. Deasupra punem toppingul cu fulgi de ovaz, astfel incat sa acoperim fructele cu un strat uniform.
Dam la cuptorul incins 30-35 minute sau pana topping-ul este crocant si rumenit.
Crumble de vara se serveste fierbinte, neaparat cu un glob din inghetata voastra preferata. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stii despre reteta: poti folosi orice fel de fructe - proaspete, congelate, din compot. Daca alegi sa folosesti fructe congelate, trebuie sa stii ca nu e nevoie sa le decongelezi inainte. De altfel, fructele congelate sunt perfecte pentru ca vor face crumble-ul mai zemos si aromat. Indiferent ca folosesti fructe proaspete sau congelate, ai nevoie de 600g fructe.