meriți să fii surprins
Crumble de vara

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

umplutura

300 g g Prune Prune
150 g g Afine Afine
150 g g Mure Mure
3 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
3 linguri lingura Faina Faina
0,5 lingurite lingurita Scortisoara Scortisoara

topping

100 g g Fulgi de ovaz Fulgi de ovaz
60 g g Zahar brun Zahar brun
60 g g Faina Faina
120 g g Unt Unt
(rece, taiat cuburi)
1 bucati bucata Coaja de lamaie Coaja de lamaie

Crumble de vara

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

45 min
(1)

Mod de preparare

Incingem cuptorul la 180 °C. Ungem cu unt o tava de 10x20 cm (sau un vas termorezistent).

Intr-un bol incapator amestecam fructele, faina, zaharul, scortisoara.

In alt bol punem ingredientele pentru toping - fulgi de ovaz, zahar brun, faina, unt, coaja de lamaie.Amestecam foarte bine cu degetele, astfel incat sa obtinem o compozitie omogena, care se strangein bucati cand o apasam cu degetele.

Pe fundul vasului punem amestecul de fructe. Deasupra punem toppingul cu fulgi de ovaz, astfel incatsa acoperim fructele cu un strat uniform.

Dam la cuptorul incins 30-35 minute sau pana topping-ul este crocant si rumenit.

Crumble de vara se serveste fierbinte, neaparat cu un glob din inghetata voastra preferata.Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stii despre reteta: poti folosi orice fel de fructe - proaspete, congelate, din compot.Daca alegi sa folosesti fructe congelate, trebuie sa stii ca nu e nevoie sa le decongelezi inainte. De altfel, fructele congelate sunt perfecte pentru ca vor face crumble-ulmai zemos si aromat. Indiferent ca folosesti fructe proaspete sau congelate, ai nevoie de 600g fructe.