
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCroissante din aluat foitaj
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pentru inceput, pregateste iaurtul cu zahar si amidon pentru umplutura cu afine. Pune iaurtul intr-un bol, adauga zaharul si amidonul si omogenizeaza.
Pune in boluri dulceata de visine, afinele spalate si uscate, si crema cu alune de padure si cacao.
Intinde aluatul foitaj si taie triunghiuri din el. Pune pe fiecare triunghi amestecul de iaurt, zahar pudra si amidon, cateva afine proaspete si formeaza croissantul. Pe celalalt triunghi pune crema cu alune de padure si cacao si ruleaza, formand croissantul. Pe un alt triunghi adauga dulceata de visine si ruleaza, foarmand un al treilea tip de croissant. Procedeaza la fel cu toate celelalte triunghiuri de aluat foitaj, alternad umpluturile.
Pune toate croissantele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 200°C, timp de 25-30 de minute.
Scoate-le, presara-le cu zahar pudra si serveste-le.
Pofta buna!