meriți să fii surprins
Croissante din aluat foitaj

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

5 g g Amidon Amidon
140 g g Iaurt grecesc Iaurt grecesc
10 g g Zahar pudra Zahar pudra
Gem de visine Gem de visine
Afine Afine
Crema de alune si ciocolata Crema de alune si ciocolata
Foitaj Foitaj
Oua Ou
(pentru uns)

Croissante din aluat foitaj

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

40 min
(162)

Mod de preparare

Pentru inceput, pregateste iaurtul cu zahar si amidon pentru umplutura cu afine. Pune iaurtul intr-un bol, adauga zaharul si amidonul si omogenizeaza.

Pune in boluri dulceata de visine, afinele spalate si uscate, si crema cu alune de padure si cacao.

Intinde aluatul foitaj si taie triunghiuri din el. Pune pe fiecare triunghi amestecul de iaurt, zahar pudra si amidon, cateva afine proaspete si formeaza croissantul. Pe celalalt triunghi pune crema cu alune de padure si cacao si ruleaza, formand croissantul. Pe un alt triunghi adauga dulceata de visine si ruleaza, foarmand un al treilea tip de croissant. Procedeaza la fel cu toate celelalte triunghiuri de aluat foitaj, alternad umpluturile.

Pune toate croissantele formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da-le la cuptor, in cuptorul preincalzit, la 200°C, timp de 25-30 de minute.

Scoate-le, presara-le cu zahar pudra si serveste-le.

Pofta buna!

1 oferte

30 ouă M30 ouă M
30 ouă M
25.04 - 28.04
-17%
22,89
18,99Lei