meriți să fii surprins
Creme brulee

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

6 bucati bucata Oua Ou
50 g g Zahar pudra Zahar pudra
3 linguri lingura Zahar brun Zahar brun
400 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
300 ml ml Smantana 20% Smantana 20%
1 miezuri miez Pastaie de vanilie Pastaie de vanilie

Creme brulee

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

15 min
(8)

Mod de preparare

Puneti galbenusurile de ou intr-un castron mare, apoi ametecati-le cu zaharul pudra, pana cand ajungeti la o consistenta cremoasa.

Puneti atat frisca lichida cat si smantana intr-o cratita, adaugati pastaia de vanilie si aduceti la fierbere. Turnati usor crema fierbinte pe ouale batute cu zahar si amestecati cu telul tot timpul, pentru a otineti un galben pal, cremos. Pregatiti 6 forme de ramekin sau 6 forme de ceramica. Turnati amestecul in formele de ceramica, distribuind-ul uniform. Puenti formele intr-o tava de copt si turnati apa fierbinte in tava astfel incat sa vina la jumatatea laturilor formelor de ceramica.

Transferati cu grija la cuptorul preincalzit la 150 grade C si lasati timp de 45-50 minute sau pana cand cremele sunt stabilite. Apoi lasati la racit timp de cel putin 4 ore la rece. Dupa ce s-au racit, presarati uniform zahar brun pe fiecare crema si dati inca 1 -2 minute la cuptor pana se caramelizeaza zaharul de deasupra si se formeaza o crusta tare.