
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCreme brulee
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Puneti galbenusurile de ou intr-un castron mare, apoi ametecati-le cu zaharul pudra, pana cand ajungeti la o consistenta cremoasa.
Puneti atat frisca lichida cat si smantana intr-o cratita, adaugati pastaia de vanilie si aduceti la fierbere. Turnati usor crema fierbinte pe ouale batute cu zahar si amestecati cu telul tot timpul, pentru a otineti un galben pal, cremos. Pregatiti 6 forme de ramekin sau 6 forme de ceramica. Turnati amestecul in formele de ceramica, distribuind-ul uniform. Puenti formele intr-o tava de copt si turnati apa fierbinte in tava astfel incat sa vina la jumatatea laturilor formelor de ceramica.
Transferati cu grija la cuptorul preincalzit la 150 grade C si lasati timp de 45-50 minute sau pana cand cremele sunt stabilite. Apoi lasati la racit timp de cel putin 4 ore la rece. Dupa ce s-au racit, presarati uniform zahar brun pe fiecare crema si dati inca 1 -2 minute la cuptor pana se caramelizeaza zaharul de deasupra si se formeaza o crusta tare.