meriți să fii surprins
Crema de zahar ars cu ciocolata

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

250 ml ml Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5%
20 g g Cacao Cacao
250 ml ml Frisca lichida Frisca lichida
5 bucati bucata Oua Ou
60 g g Zahar pudra Zahar pudra
Zahar pudra Zahar pudra
(dupa gust)

Crema de zahar ars cu ciocolata

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:30 h
(1)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 150?C. Incalzeste laptele intr-o cratita, fara a-l fierbe. In timp ce laptele se incalzeste, amesteca cacaua cu o mare parte din frisca, pentru a realiza o pasta. Adauga restul friscai si amesteca pana cand ajunge la o consistenta fina. In timp ce amesteci, adauga galbenusurile si zaharul, apoi toarna laptele cald; amesteca pana cand se omogenizeaza si pune totul inapoi in cratita.

Incalzeste la temperatura scazuta (foc mic), amestecand in permanenta, pana cand crema se intareste. Toarna apoi compozitia in 2 - 3 boluri termorezistente, pe care le asezi intr-un bol mai mare, in care vei turna apa calda. Pune-l in cuptor si coace crema timp de 45 de minute sau pana cand se intareste. Scoate-o apoi din cuptor si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.

Cand este gata pentru a fi servita, presara zahar pentru prajituri deasupra si caramelizeaza-l cu arzatorul sau la grillul cuptorului. Lasa crema sa se intareasca, apoi este gata de servit.