
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 ml ml | Lapte proaspat 1.5% Lapte proaspat 1.5% | |
20 g g | Cacao Cacao | |
250 ml ml | Frisca lichida Frisca lichida | |
5 bucati bucata | Oua Ou | |
60 g g | Zahar pudra Zahar pudra | |
Zahar pudra
Zahar pudra (dupa gust) |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCrema de zahar ars cu ciocolata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 150?C. Incalzeste laptele intr-o cratita, fara a-l fierbe. In timp ce laptele se incalzeste, amesteca cacaua cu o mare parte din frisca, pentru a realiza o pasta. Adauga restul friscai si amesteca pana cand ajunge la o consistenta fina. In timp ce amesteci, adauga galbenusurile si zaharul, apoi toarna laptele cald; amesteca pana cand se omogenizeaza si pune totul inapoi in cratita.
Incalzeste la temperatura scazuta (foc mic), amestecand in permanenta, pana cand crema se intareste. Toarna apoi compozitia in 2 - 3 boluri termorezistente, pe care le asezi intr-un bol mai mare, in care vei turna apa calda. Pune-l in cuptor si coace crema timp de 45 de minute sau pana cand se intareste. Scoate-o apoi din cuptor si las-o sa se raceasca la temperatura camerei.
Cand este gata pentru a fi servita, presara zahar pentru prajituri deasupra si caramelizeaza-l cu arzatorul sau la grillul cuptorului. Lasa crema sa se intareasca, apoi este gata de servit.