Cotlete de porc barbecue

Chef Florin Dumitrescu
Chef Florin Dumitrescu
Cotlete de porc barbecue
DificultateMedie
Timp de gatire1:30 h

Mod de preparare

    Sos barbecue:Pune toate ingredientele pentru sosul barbecue (mai putin ketchup-ul) intr-un blender si marunteste-le. Dupa maruntire, adauga ketchup-ul si amesteca pana cand se uniformizeaza.

    Cotlete de porc:Indeparteaza oasele de pe carne cu ajutorul unui satar. Pipereaza, sareaza si adauga cimbru. Maseaza bine carnea. Pune cotletul cu partea cu carne in jos pe un gratar incins, timp de 3 minute. Intoarce-l apoi pe partile celelalte timp de 3 minute.

    Unge cotletele de porc cu sosul barbecue si lasa-le 12 minute pe gratarul incins. Apoi coace-le in cuptorul incins la foc mare, timp de 45 de minute - 1 h. Scoate cotletul de porc intreg din cuptor si taie-l in 6-8 bucati. Pune bucatile de porc pe gratarul incins si unge-le cu sos barbecue.

    Garnitura:Pe fiecare bucata de sparanghel ruleaza cate o feliuta de bacon. Asaza-le intr-o tava dezordonat (nu una peste cealalta) si pune-le la cuptor timp de 15 minute (sau pana se rumeneste bine baconul).Bucatile de cotlet se servesc alaturi de sparanghelul invelit in bacon.

    Bucatile de cotlet se servesc alaturi de sparanghelul invelit in bacon. Pofta buna!

    Aceasta reteta este recomandata de Chef Florin Dumitrescu.