
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
100 g g | Faina Faina | |
2 bucati bucata | Oua Ou | |
70 ml ml | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | |
250 ml ml | Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5% | |
250 g g | Branza Mozzarella
Branza Mozzarella (mini) | |
250 g g | Rosii cherry Rosii cherry | |
250 g g | Masline
Masline (fara samburi) | |
Busuioc Busuioc | ||
3 catei catel | Usturoi Usturoi | |
Sare Sare | ||
Piper Piper | ||
1 lingurite lingurita | Unt Unt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listClafoutis sarat
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Mai intai pregatim vasul pentru copt: ungem foarte bine cu unt un vas termorezistent sau o tava de 15x25cm. Incingem cuptorul la 180°C.
Asezam pe fundul vasului mozzarella, maslinele bine scurse si rosiile cherry.
Intr-un bol incapator amestecam ouale, uleiul, laptele pana avem o compozitie de consistenta celei pentru clatite.
Condimentam cu sare, piper. Adaugam si usturoiul trecut prin presa. Amestecam.
Turnam compozitia in tava, peste rosii, mozzarella si masline. Punem si frunzele de busuioc proaspat.
Dam la cuptor 35-40 minute sau pana are o crusta aurie si marginile sunt rumenite. Sa va fie de cel mai bine!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: la baza oricarei retete de Clafoutis sta un aluat dens, pe baza de oua, foarte asemanator cu aluatul pentru clatite. Clafoutis sarat poate fi servit cald sau rece, in functie de preferinte. Se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider si il puteti incalzi usor inainte de servire.