meriți să fii surprins
Clafoutis sarat

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

100 g g Faina Faina
2 bucati bucata Oua Ou
70 ml ml Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
250 ml ml Lapte proaspat 3.5% Lapte proaspat 3.5%
250 g g Branza Mozzarella Branza Mozzarella
(mini)
250 g g Rosii cherry Rosii cherry
250 g g Masline Masline
(fara samburi)
Busuioc Busuioc
3 catei catel Usturoi Usturoi
Sare Sare
Piper Piper
1 lingurite lingurita Unt Unt

Clafoutis sarat

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

50 min
(14)

Mod de preparare

Mai intai pregatim vasul pentru copt: ungem foarte bine cu unt un vas termorezistent sau o tava de 15x25cm. Incingem cuptorul la 180°C.

Asezam pe fundul vasului mozzarella, maslinele bine scurse si rosiile cherry.

Intr-un bol incapator amestecam ouale, uleiul, laptele pana avem o compozitie de consistenta celei pentru clatite.

Condimentam cu sare, piper. Adaugam si usturoiul trecut prin presa. Amestecam.

Turnam compozitia in tava, peste rosii, mozzarella si masline. Punem si frunzele de busuioc proaspat.

Dam la cuptor 35-40 minute sau pana are o crusta aurie si marginile sunt rumenite. Sa va fie de cel mai bine!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: la baza oricarei retete de Clafoutis sta un aluat dens, pe baza de oua, foarte asemanator cu aluatul pentru clatite.Clafoutis sarat poate fi servit cald sau rece, in functie de preferinte. Se pastreaza foarte bine 2-3 zile la frigider si il puteti incalzi usor inainte de servire.