
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
1 bucati bucata | Ceapa galbena Ceapa galbena | ||
2 linguri lingura | Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui | ||
2 linguri lingura | Pasta de rosii Pasta de rosii | ||
420 g g | Fasole kidney Fasole kidney | ||
Sare de mare
Sare de mare (dupa gust) | |||
Boia de ardei
Boia de ardei (iute, dupa gust) | |||
2 lingurite lingurita | Zahar Zahar | ||
200 g g | Smantana 20% Smantana 20% | ||
1 linguri lingura | Amidon
Amidon (din porumb) | ||
1 legaturi legatura | Patrunjel Patrunjel | ||
Piper negru
Piper negru (dupa gust) | |||
150 g g | Branza rasa Branza rasa | ||
500 g g | Cartofi albi noi Cartofi albi noi |
Chili con carne cu branza gratinata
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Ceapa se curata si se taie. Uleiul se incinge intr-o oala, apoi se adauga ceapa si se glaseaza. Se toarna pasta de tomate si se fierbe inabusit rapid. Se adauga carnea tocata si se prajeste usor, amestecandu-se.
Rosiile se lasa la scurs intr-o sita. Se curata de partea verde. Fasolea mexicana se clateste bine si se lasa la scurs. Rosiile si fasolea se amesteca cu carnea, utilizandu-se lingura pentru a marunti rosiile, pe alocuri. Se condimenteaza intens cu sare, chili, paprica si zahar, lasandu-se la fiert timp de 10 minute.
Intre timp, se curata cartofii si se taie in felii subtiri de cca. 3 mm pe un tocator. Se lasa la fiert in apa sarata si clocotita, timp de 5 minute, apoi se scurg. Cuptorul se incalzeste la 220 grade C.
Smantana, amidonul si patrunjelul tocat se amesteca si se condimenteaza cu sare si piper. Jumatate din preparatul cu carne tocata se pune intr-un vas mare si se orneaza cu feliile de cartofi si restul de carne tocata. Deasupra, se toarna amestecul de smantana, patrunjel si amidon, se uniformizeaza si se decoreaza cu branza rasa. Se pune la copt timp de 25 de minute. Se lasa la racit si este gata de servit!