meriți să fii surprins
Chiftele cu sos de iaurt si piure de cartofi

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

1 kg kg Carne tocata Carne tocata
2 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
Marar Marar
(dupa gust)
10 g g Cimbru Cimbru
4 bucati bucata Castraveti Castravete
300 ml ml Iaurt Iaurt
2 lingurite lingurita Marar Marar
(tocat)
3 catei catel Usturoi Usturoi
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust)
7 bucati bucata Cartofi albi Cartofi albi
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
50 g g Unt Unt
100 ml ml Smantana pentru gatit Smantana pentru gatit

Chiftele cu sos de iaurt si piure de cartofi

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

30 min
(1)

Mod de preparare

Se dau prin masina de tocat carnea tocata, ceapa, mararul, sarea, piperul, cimbrul si usturoiul, iar pasta obtinuta se amesteca pana la omogenizare, urmand sa i se dea forma de chiftelute.

Se asaza chiftelutele obtinute in tava si se introduc in cuptorul incins la 180 grade C timp de 20-25 de minute.

Cat se coc chiftelutele, se poate pregati sosul, astfel: se spala castravetii, se taie in jumatate pe lung, se indeparteaza cu ajutorul unei lingurite partea de seminte si apoi fie se taie foarte fin din cutit, fie se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se amesteca apoi toate ingredientele si se potriveste la gust de sare si piper.

Pentru garnitura de piure se curata cartofii, se fierb in apa cu putina sare, se scurge apa si se amesteca bine cu untul topit si smantana si, daca e cazul, se adauga putina sare. Dupa ce se obtine piureul, se mixeaza o jumatate de minut cu un mixer de mana, pentru a obtine o consistenta fina.

Chiftelutele se servesc alaturi de piure si sos, cu un vin de calitate! Sa aveti pofta!