meriți să fii surprins
Chiftele cu sfecla

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Ingrediente

700 g g Sfecla rosie Sfecla rosie
Sare de mare Sare de mare
(dupa gust )
1 bucati bucata Chifle Chifla
2 lingurite lingurita Piper Piper
(verde murat)
500 g g Carne tocata Carne tocata
1 bucati bucata Oua Ou
2 linguri lingura Pesmet Pesmet
2 linguri lingura Ulei de floarea-soarelui Ulei de floarea-soarelui
1 bucati bucata Ceapa galbena Ceapa galbena
2 linguri lingura Unt Unt
300 ml ml Supa de pui Supa de pui
100 g g Frisca lichida Frisca lichida
Piper negru Piper negru
(dupa gust)
3 linguri lingura Patrunjel Patrunjel
Agent de ingrosare Agent de ingrosare
(dupa gust)

Chiftele cu sfecla

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

60 min
(0)

Mod de preparare

Se spala sfecla fara a curata coaja. Se pune sfecla in apa fierbinte cu sare si se fierbe in functie de marime 25-35 de minute.

Intre timp inmuiati chifla in apa calda. Se scurge piperul verde si se toaca. Faramitati chifla si framantati cu carnea tocata, oul, piperul verde si sarea, eventual adaugati putin pesmet. Formati 16 bulete mari cat o mandarina si prajiti-le pe ambele parti in ulei de floarea soarelui incins cca. 15 minute la foc mediu.

Se scurge sfecla si se curata de coaja, apoi se taie cubulete mari de cca. 1 cm. Se curata ceapa, se toaca si se caleste in unt incins pana devine sticloasa. Se adauga sfecla, se stinge cu zeama de supa si frisca si se fierbe. Se fierbe 3-5 minute si se asezoneaza cu sarea, piperul si mararul, se ingroasa sosul dupa gust. Se serveste cu chiftele si cartofi fierti cu apa si sare.