Chifle cu brânză și usturoi

Chifle cu brânză și usturoi

DificultateScazuta
Preparare2 h 0 min
Gatire30 min

Mod de preparare

  1. Adaugă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea într-un bol. Amestecă, apoi adaugă apa călduță și frământă cu mâna până se leagă aluatul.
  2. Adaugă 75 g de unt (care este la temperatura camerei) și frământă până se încorporează și el în aluat, iar aluatul este elastic și neted.
  3. Unge bolul cu ulei, pune aluatul în el, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit timp de o oră sau până își dublează volumul.
  4. Presară făină pe blatul de lucru, răstoarnă aluatul și porționează-l astfel încât să obții bile cât mai egale de aluat, de aproximativ 40-45 g, fiecare. Pune-le într-o tavă cu inel, tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le la dospit, într-un loc călduț, încă o oră.
  5. Topește 75 g de unt și amestecă-l cu 6 căței de usturoi tocați mărunt și o legătură de pătrunjel, tocată mărunt și ea.
  6. Unge bine chiflele dospite din tavă cu amestecul de unt topit cu usturoi și pătrunjel. Peste ele, presară mixul de brânzeturi și mozzarella rasă.
  7. Dă tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25-30 de minute.
  8. Scoate-le, lasă-le la răcit 5 minute și apoi servește-le.

    Poftă bună!

Rețete similare