Mod de preparare
- Adaugă făina, drojdia uscată, zahărul și sarea într-un bol. Amestecă, apoi adaugă apa călduță și frământă cu mâna până se leagă aluatul.
- Adaugă 75 g de unt (care este la temperatura camerei) și frământă până se încorporează și el în aluat, iar aluatul este elastic și neted.
- Unge bolul cu ulei, pune aluatul în el, acoperă-l cu folie alimentară și lasă-l la dospit timp de o oră sau până își dublează volumul.
- Presară făină pe blatul de lucru, răstoarnă aluatul și porționează-l astfel încât să obții bile cât mai egale de aluat, de aproximativ 40-45 g, fiecare. Pune-le într-o tavă cu inel, tapetată cu hârtie de copt. Lasă-le la dospit, într-un loc călduț, încă o oră.
- Topește 75 g de unt și amestecă-l cu 6 căței de usturoi tocați mărunt și o legătură de pătrunjel, tocată mărunt și ea.
- Unge bine chiflele dospite din tavă cu amestecul de unt topit cu usturoi și pătrunjel. Peste ele, presară mixul de brânzeturi și mozzarella rasă.
- Dă tava la cuptor, în cuptorul preîncălzit la 180°C, timp de 25-30 de minute.
Scoate-le, lasă-le la răcit 5 minute și apoi servește-le.
Poftă bună!