
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
50 g g | Stafide Stafide | |
1 kg kg | Branza de vaca Branza de vaca | |
200 g g | Unt Unt | |
250 g g | Zahar Zahar | |
1 varfuri varf | Sare iodata fina Sare iodata fina | |
6 bucati bucata | Oua Ou | |
30 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | |
80 g g | Gris de grau Gris de grau | |
1 bucati bucata | Praf de copt Praf de copt | |
Ulei
Ulei (dupa gust ) | ||
1 bucati bucata | Lamai Lamaie |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCheesecake in stil german
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Lamaia se da pe razatore si se stoarce pentru a obtine zeama. Stafidele se lasa la inmuiat in sucul de lamaie. Branza se scurge bine de apa cu ajutorul unui prosop (pana ramane aprox. 750 g masa solida). Untul si sarea se amesteca pana ce formeaza o pasta cremoasa. Se separa galbenusurile de albusuri, se adauga la amestec si se uniformizeaza. Se adauga branza amestecata cu stafidele si cu zeama de lamaie. Faina, grisul si praful de copt se mixeaza si se inglobeaza, la fel ca si zaharul. Albusurile se bat pana cand se intaresc si se incorporeaza in restul preparatului.
Aluatul astfel format se pune pe hartie de copt intr-o tava rotunda (diametru 26 cm), unsa. Se lasa apoi la copt in cuptorul preincalzit la cca. 175 °C, timp de cca. 60 minute. Se acopera cu folie de aluminiu in ultimele 15 minute, pentru ca partea de deasupra sa nu se arda. Prajitura se mai tine in cuptorul oprit inca 10 minute, apoi se scoate si se lasa la racit.