
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
700 g g | Orez
Orez (fiert) | |
100 g g | Parmezan
Parmezan (ras) | |
3 bucati bucata | Oua Ou | |
50 g g | Unt
Unt (topit) | |
Sare Sare | ||
Piper Piper |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listChec de orez cu parmezan
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Intr-un bol sparge ouale si batele cu o furculita sau mizeaza cu mixerul alaturi de untul topit, parmezan, sare si piper.
Adauga acest amestec peste orezul fiert si omogenizeaza cu o spatula.
Toarna amestecul intr-o forma de chec unsa cu putin unt.
Coace checul de orez cu parmezan 50-60 minute, pana prinde o crusta aurie deasupra.
Dupa coacere, lasa checul sa se raceasca complet in tava, apoi feliaza-l. Este delicios si rece si cald si este preferat de copii. Sa va fie de cel mai bine si pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stii despre reteta: poti folosi orice tip de orez, chiar si orez integral. La reteta de baza de mai jos poti adauga ardei taiati cubulete, sunca, salam sau chiar carnaciori, ciuperci, mazare etc. In locul parmezanului poti folosi un cascaval simplu sau afumat. Poti servi feliile de chec ca garnitura pentru mancarurile cu sos, cum ar fi tocanitele.