meriți să fii surprins
Chec cu nuci pecan si sirop de artar

Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.

Arata favorite

Aceasta reteta a fost eliminata de la favorite.

Arata favorite

Eroare. Te rugam sa reincerci.

Teo's Kitchen
Teo's Kitchen
Reteta propusa de Teo Rogobete.

Ingrediente

250 g g Unt Unt
(la temperatura camerei)
100 g g Zahar brun Zahar brun
5 bucati bucata Oua Ou
50 ml ml Sirop de artar Sirop de artar
2 plicuri plic Zahar vanilat Zahar vanilat
200 g g Faina alba de grau Faina alba de grau
1 plicuri plic Praf de copt Praf de copt
150 g g Nuci pecan Nuci pecan

Chec cu nuci pecan si sirop de artar

Reteta a fost apreciata

Reteta nu a fost apreciata

Eroare, te rugam sa reincerci.

1:20 h
(13)

Mod de preparare

Pregatim o tava de chec clasica, o ungem cu unt si faina sau unt si hartie de copt. Incingem cuptorul la 170°C.

Rumenim nucile in tigaie, apoi le taiem grosier din cutit.

Batem untul spuma impreuna cu zaharul si vanilia. Trebuie sa avem unt moale, la temperatura camerei. Batem cu mixerul 5-7 minute la viteza mare sau pana avem o spuma aerata. Adaugam ouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Punem si siropul de artar. La final adaugam faina, cernuta alaturi de praful de copt.

Incorporam si nucile in compozitie, folosind o spatula. Turnam compozitia in tava.

Coacem in cuptorul preincins la 160°C timp de 50-60 minute. Dupa primele 40 minute sau cand checul e frumos rumenit, acoperim cu folie de aluminiu si lasam sa se coaca in continuare, pana trece testul scobitorii.

Cand checul e gata, il lasam sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei, apoi il putem felia. Merge perfect alaturi de un pahar de lapte rece sau ceai, dimineata la micul dejun. Pofta buna!

Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.

Ce trebuie sa stiti despre reteta: Este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, deci le scoatem din frigider cu minim 2 ore inainte de folosire. Pentru a fi si mai crocante si aromate, prajim nucile pecan in tigaie, fara adaos de grasime, pana sunt usor rumenite. Astfel se activeaza si uleiurile esentiale din nuci si aroma lor specifica devine si mai intensa.