
Aceasta reteta a fost adaugata la favorite.
Arata favoriteAceasta reteta a fost eliminata de la favorite.
Arata favoriteEroare. Te rugam sa reincerci.
Ingrediente
250 g g | Unt
Unt (la temperatura camerei) | ||
100 g g | Zahar brun Zahar brun | ||
5 bucati bucata | Oua Ou | ||
50 ml ml | Sirop de artar Sirop de artar | ||
2 plicuri plic | Zahar vanilat Zahar vanilat | ||
200 g g | Faina alba de grau Faina alba de grau | ||
1 plicuri plic | Praf de copt Praf de copt | ||
150 g g | Nuci pecan Nuci pecan |
Chec cu nuci pecan si sirop de artar
Reteta a fost apreciata
Reteta nu a fost apreciata
Eroare, te rugam sa reincerci.
Mod de preparare
Pregatim o tava de chec clasica, o ungem cu unt si faina sau unt si hartie de copt. Incingem cuptorulla 170°C.
Rumenim nucile in tigaie, apoi le taiem grosier din cutit.
Batem untul spuma impreuna cu zaharul si vanilia. Trebuie sa avem unt moale, la temperaturacamerei. Batem cu mixerul 5-7 minute la viteza mare sau pana avem o spuma aerata. Adaugamouale pe rand, amestecand dupa fiecare. Punem si siropul de artar. La final adaugam faina, cernutaalaturi de praful de copt.
Incorporam si nucile in compozitie, folosind o spatula. Turnam compozitiain tava.
Coacem in cuptorul preincins la 160°C timp de 50-60 minute. Dupa primele 40 minute saucand checul e frumos rumenit, acoperim cu folie de aluminiu si lasam sa se coaca in continuare, panatrece testul scobitorii.
Cand checul e gata, il lasam sa se raceasca in tava pana ajunge la temperatura camerei, apoi il putemfelia. Merge perfect alaturi de un pahar de lapte rece sau ceai, dimineata la micul dejun. Pofta buna!
Aceasta reteta este recomandata de Teo Rogobete.
Ce trebuie sa stiti despre reteta: Este important ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei, deci le scoatem din frigider cuminim 2 ore inainte de folosire. Pentru a fi si mai crocante si aromate, prajim nucile pecan in tigaie, fara adaos de grasime, panasunt usor rumenite. Astfel se activeaza si uleiurile esentiale din nuci si aroma lor specifica devine simai intensa.